19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, doar 8°C in zonele joaase

Astazi, doar 8°C in zonele joaase

In tara. In zonele joase din centrul, sudul si estul tarii, vreme predominant inchisa, cu ceata local persistenta, asociata izolat cu burnita. In restul teritoriului, vreme calda, cu ceata izolat in orele diminetii. Maxime de la 2…8°C in zonele joase la 10…15°C in restul tarii; minime -3…7°C. Presiunea atmosferica, stationara.

Maine, vreme cam urata

In tara. Vreme predominant inchisa in centrul, sudul si estul tarii, cu ceata local persistenta. In restul teritoriului, vreme calda si predominant frumoasa, cu cer variabil si doar izolat ceata in orele diminetii. Maxime de la 2…3°C in zonele cu ceata persistenta pana la 15…16°C in Dealurile de Vest; minime -2…8°C, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in regiunile extracarpatice.

Comentariul specialistului

In zilele care urmeaza, structura campului pe verticala (prezenta unei presiuni ridicate la sol si a unui aer mai cald in straturile mai inalte) va favoriza existenta unei inversii termice ce se va manifesta printr-o vreme inchisa, cu ceata local persistenta, indeosebi in zonele de campie. Aici nu vor fi mari diferente intre zi si noapte, valorile termice fiind apropiate de cele normale pentru aceasta data. In schimb, in vestul tarii, la deal si la munte, va predomina o vreme frumoasa si calda.

In Europa Nord-Estica, lapovita si ninsoare

In sud-estul si estul continentului, cerul va fi variabil si indeosebi in orele diminetii va fi ceata si, izolat, burnita. In restul Europei, cerul va fi mai mult noros si precipitatii in general slabe cantitativ sub forma de ploaie, iar in nord-est si lapovita, si ninsoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă