19.2 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, cativa stropi pe ici, pe colo

Astazi, cativa stropi pe ici, pe colo

In tara. Vreme calduroasa, caniculara local in sud-estul tarii, dar in general instabila. Indeosebi dupa-amiaza si in prima parte a noptii, averse si descarcari electrice in nord-vestul si nordul tarii, la deal si la munte si pe arii mai restranse in celelalte zone. Pe alocuri, ploi cu caracter torential si izolat grindina. Vant cu unele intensificari in timpul ploilor.
Maxime 27-35°C; minime 16-22°C. Indicele de confort termic, temperatura-umezeala, usor peste pragul critic de 80 de unitati, local in sudul si sud-vestul tarii si cu totul izolat in rest.
Presiunea atmosferica, in scadere usoara.
Maine, se mai racoreste

In tara. Vreme deosebit de calda, dar si in general instabila. Mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii, averse, descarcari electrice, unele intensificari ale vantului in nordul si centrul tarii, la deal si la munte. In restul teritoriului ploi pe arii mai restranse. Pe alocuri, ploi cu caracter torential si izolat caderi de grindina. Maxime 26-34°C; minime 16-22°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Si astazi vor mai fi temperaturi de 35°C (pragul caniculei), local in Muntenia si doar izolat in Oltenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei, zone unde si indicele de confort termic va mai depasi pragul critic, urmand ca maine astfel de valori sa mai fie posibile doar cu totul izolat tot in regiunile sudice. In schimb in nord, centru, la deal si la munte, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii vor cadea averse, insotite de fenomene electrice, ce vor mai racori atmosfera.

In Europa Centrala, tunete si fulgere

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in tarile central-europene, unde pe arii relativ extinse vor fi averse insotite de descarcari electrice. In restul continentului instabilitatea va fi diminuata si se va manifesta indeosebi dupa-amiaza, mai ales in zonele montane.

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor a prezentat planul bugetar 2025-2031: Obiective de reducere a deficitului

Ministerul Finanțelor a lansat vineri seara, în transparență decizională, Planul Bugetar-Structural Național pe termen mediu 2025-2031. Documentul strategic va sta la baza negocierilor dintre România...

Companiile de apărare intensifică dezvoltarea armelor cu laser pentru a contracara dronele și alte amenințări

În fața noilor amenințări cu arme ieftine, precum dronele, companiile de apărare accelerează dezvoltarea armelor cu laser cu costuri reduse de operare. Gigantii industriei,...

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă