19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, cam racoare

Astazi, cam racoare

In tara. Vreme racoroasa, indeosebi noaptea si dimineata. In sudul tarii, ploi ziua. La munte, precipitatii mixte. Vant cu unele intensificari in Moldova si Dobrogea. Maxime 8-16¼C; minime -3…5¼C. In vest si centru, ceata spre dimineata. Izolat, bruma in Moldova, Transilvania si Maramures. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, incalzire

In tara. Vreme in general frumoasa si in incalzire usoara. Maxime 14-20¼C; minime 0-7¼C, mai coborate in depresiuni. Noaptea, in centrul si sudul tarii, izolat ceata. In depresiuni, bruma. Presiunea atmosferica, in continua crestere usoara.

Comentariul specialistului

Formatiunea depresionara responsabila de precipitatiile cazute in sud-estul Europei in ultimele 24 de ore este in retragere spre est, permitand avansul unui camp de presiune atmosferica relativ ridicata catre zona tarii noastre. Ca urmare, un proces de ameliorare se va resimti astazi in toata tara, urmand ca maine si poimaine vremea sa fie insorita si sensibil mai calda.

In Europa Centrala, in sfarsit soare

In cea mai mare parte a Europei, vremea va fi frumoasa si se va incalzi usor. Innorari si precipitatii vor mai fi in Bulgaria, Turcia, Georgia, Belarus, estul Rusiei si in tarile de jos – sub forma de ploaie, precum si in Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda – sub forma de lapovita si de ninsoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă