20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, averse de ploaie

Astazi, averse de ploaie

In tara. Cer temporar noros, averse de ploaie local in nordul, nord-estul si centrul tarii, precum si la munte, cu cantitati de apa peste 10…15 l/mp. In restul teritoriului, ploi slabe, pe arii mai restranse. Maxime 15…21¼C, minime 4…10¼C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, iar precipitatii

In tara. Vreme calda, in Transilvania si Moldova innorari si ploi. Dupa orele pranzului, cer innorat si in sudul tarii; ploi local in Muntenia si pe spatii restranse in Dobrogea si Oltenia. Cu totul izolat, indeosebi la munte, cantitati de apa peste 10…15 l/mp. In restul teritoriului, cer variabil si probabilitate de ploaie redusa. Vant slab pana la moderat. Maxime 14…22¼C, minime 3…11¼C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Existenta unui camp de presiune atmosferica relativ uniform in sudul si centrul continentului, asociat unei circulatii zonale slabe, va determina o instabilitate atmosferica mai accentuata asociata cu averse de ploaie in centrul si nord-estul tarii, dar mai ales in zonele de munte. Dupa-amiaza, instabilitatea atmosferica se va manifesta si in sudul tarii, unde vor fi ploi de scurta durata. Temperatura aerului va avea valori normale pentru aceasta data, dar la inceputul saptamanii se va raci usor in zonele extracarpatice.


In Europa se incalzeste

In cea mai mare parte a Europei, temperatura aerului va creste usor, exceptand nord-estul extrem, unde va marca o scadere. Cerul va fi temporar noros. Va ploua in jumatatea de nord a Marii Britanii, Spania, Grecia, Bulgaria, nordul Ucrainei si al Rusiei, in Turcia si pe arii mai restranse in Germania. Izolat, in tarile sudice, vor fi si descarcari electrice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă