32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, 30°C si averse

Astazi, 30°C si averse

In tara. In vestul, centrul si nordul tarii, vreme instabila si racire accentuata. Averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si nordul Moldovei. Local cantitati de apa de peste 20-25 de l/mp, iar izolat la munte 35-40 de l/mp. Conditii de grindina. In restul teritoriului, vreme deosebit de calda. Indeosebi spre seara si noaptea, manifestari de instabilitate atmosferica pe arii extinse in Oltenia, local in Muntenia si sudul Moldovei, iar spre dimineata izolat si in Dobrogea. Maxime de la 16-17°C in Maramures si estul Transilvaniei, pana la 30-31°C in Baragan; minime 8-18°C. Presiunea atmosferica, stationara la valori scazute.

Maine, cu 5°C mai rece

In tara. In sudul, estul si centrul tarii, vreme in general instabila. Averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului pe arii relativ extinse in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si local in Oltenia, nordul Moldovei si Transilvania. Izolat, cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului, cer temporar noros si, mai ales ziua, ploi izolat. Maxime 16-25°C; minime 4-14°C. Presiunea atmosferica in crestere.

Comentariul specialistului

Un front atmosferic rece al Depresiunii Islandeze, deplasata mult spre est, care cuprinde cea mai mare parte a continentului, va determina instabilizarea vremii, care se va manifesta prin ploi cu caracter de aversa insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In spatele acestuia va patrunde un aer mai rece si ca urmare vremea se va raci mai intai in vestul, nordul si centrul tarii, apoi si in celelalte zone.

In Europa, vreme frumoasa in sud si sud-est

Instabilitatea atmosferica se va manifesta indeosebi in tarile din nordul, nord-vestul si centrul Europei si vor fi ploi care vor avea si caracter de aversa, izolat descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Exceptie va face sudul extrem si sud-estul continentului, unde va predomina o vreme frumoasa si calda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă