9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialArtistii Aradului joaca in Franta

Artistii Aradului joaca in Franta

Casa de Cultura a Municipiului Arad, impreuna cu Teatrul „Ioan Slavici” din oras, „Total TV” Bucuresti, „Amifran” Arad si Centrul Cultural Judetean au inchiriat „La Sale Bleue” a Teatrului Bourg-Neuf din Avignon, pentru prezentarea spectacolului „Les chevaux a la fenetre” de Matei Visniec, realizat de regizorul Radu Dinulescu. Totodata, artistii aradeni vor prezenta la sala „Theatre des Amants”, in alternanta, spectacolele „Sous les draps” de Pascal Coulin, realizat de regizoarea Liliana Didilescu si „Mila” de Bernard Proust, realizat de regizorul Radu Dinulescu. La Gradina „Ceila”, in aer liber, va fi prezentat spectacolul „33 de grade” de Vlad Ioan Tausance, realizat de regizorul Stefan Iordanescu.
Seria de spectacole isi propune promovarea artei actoricesti si regizorale romanesti in generosul spatiu al Festivalului de Teatru de la Avignon. Potrivit directorului Casei de Cultura din Arad, Ovidiu Balint, prin sustinerea acestei adevarate microstagiuni teatrale romanesti, tara noastra va fi in centrul atentiei presei de specialitate din Franta.
Este pentru prima oara cand la Avignon se va putea vorbi nu doar despre un spectacol realizat de profesionisti romani, ci de o serie de spectacole ce dezvaluie potentialul artistic al creatorilor de teatru din tara noastra. Proiectul „Microstagiune teatrala la Avignon” duce Aradul in primul rand al oraselor lumii, prin participarea la cel mai mare festival si targ de teatru din Europa. Spectacolele incep in 8 iulie, iar ultimul este programat in 29 iulie.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă