20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialArme de contrabanda, descoperite la Oradea

Arme de contrabanda, descoperite la Oradea

– Un tanar de 23 de ani avea acasa un adevarat arsenal

Politistii brigazii de combatere a Criminalitatii Organizate Oradea (BCCO), impreuna cu cei ai Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Bihor, coordonati de un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bihor, au reusit identificarea si retinerea unui barbat de 23 de ani, din Bihor, suspectat de detinere ilegala de arme si munitii.

"Politistii si procurorii bihoreni au efectuat in data de 13 februarie, in jurul orei 16:00, o perchezitie la locuinta bihoreanului V.R.L., de 23 de ani, in urma careia au fost descoperite mai multe arme si munitii detinute ilegal de acest tanar", a declarat Alina Dinu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Bihor.

Aceasta a precizat ca anchetatorii au descoperit urmatoarele arme: un revolver, calibru 6 mm, arma de foc ce foloseste cartuse cu glont, un pistol, calibru 9 mm, care foloseste munitie cu bile sau gaze lacrimogene), un pistol, calibru 4,5 mm, care functioneaza cu aer comprimat, opt bucati cartuse fara glont, cu gaz lacrimogen si 13 bucati cartuse – alice, calibru 4,5 mm, pentru pistolul cu aer comprimat.

Cele trei pistoale si munitia aferenta au fost supuse unei constatari tehnico– stiintifice, dispusa de procurorul D.I.I.C.O.T. si efectuata de specialisti criminalisti din cadrul I.P.J. Bihor. "Criminalistii Politiei Bihorene au constatat ca armele sunt in stare de functionare si se incadreaza la regimul armelor de foc, toate fiind supuse regimului autorizarii", a mai declarat Alina Dinu.
Din cercetarile procurorilor D.I.I.C.O.T. si ale politistilor BCCO a reiesit faptul ca armele si munitiile descoperite provin din Ungaria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă