9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialArmata rusă pregăteşte o importantă expoziţie militară în iunie

Armata rusă pregăteşte o importantă expoziţie militară în iunie

Armata rusă pregăteşte cea mai mare prezentare de armament şi tehnică militară în iunie, unde vor fi expuse aproximativ 5.000 de piese precum tancuri, nave de război, avioane şi tehnologie spaţială, pe o suprafaţă de 5.000 de hectare în afara Moscovei, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Expoziţia este programată pentru perioada 16-19 iunie în parcul din Kubinka din regiunea Moscova, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Toate forţele armate ruse vor participa la eveniment, inclusiv cele care se ocupă de rachete strategice, apărare aerospaţială, trupele aeropurtate, forţele terestre şi aeriene, precum şi marina.

Ministerul Apărării a declarat că expoziţia va prezenta armament greu şi uşor, drone, sisteme robotizate, biotehnologie, tehnologie laser şi radio, facilităţi militare şi medicale, noi tipuri de combustibil şi multe altele. Aceasta va include şi demonstraţii ale capacităţilor armamentului rusesc.

Ministerul rus al Apărării a invitat specialişti militari internaţionali dar şi spectatori civili la acest forum, promiţându-le vizitatorilor o şansă de a testa ehipamentul militar, de a trage cu arme de foc şi chiar de a sări cu paraşuta.

 

Un târg militar va funcţiona, de asemenea, pe durata expoziţiei.

Rusia este al doilea mare vânzător de arme după Statele Unite, cu exporturi de armament care au crescut cu 37 la sută în 2010-2014. Armele ruseşti sunt exportate în 56 de ţări. În 2013, Rusia a vândut arme în valoare de 13 miliarde de dolari, iar compania naţională de armament Rosoboroneksport se aşteaptă ca vânzarea de arme către cumpărători străini să rămână stabilă cel puţin până în 2016.

Cele mai citite

Românii, tot mai împovărați din cauza ratelor. Ce spune BNR

Creditele bancare sunt tot mai scumpe și tot mai puțini români își permit să ia noi credite. Sunt mulți români care au deja contractate...

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă