20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialArmaş, păsuit, înainte de a fi executat

Armaş, păsuit, înainte de a fi executat

Fostul deputat PSD Iosif Armaş a scăpat din nou de executarea silită. Deşi aşteaptă de doi ani să îşi recupereze banii pe care i-a împrumutat, Banca Comercială Română (BCR) a acordat o amânare de plată către SC Hercules SA, compania lui Iosif Armaş, care controlează o mare parte a patrimoniului turistic din staţiunea Băile Herculane. La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul BCR din Băile Herculane trebuia să aibă loc cel de-al doilea termen în licitaţia pentru executarea silită a Hotelul Hercules. Acesta este însă în continuare în proprietate a omului de afaceri Iosif Armaş. Hotelul a trecut prin prima fază a licitaţiei de vânzare, dar nu s-a arătat nimeni interesat de el. Conform legii, trebuia ţinută a doua licitaţie, numai că procedura de vânzare a fost suspendată, fiindcă banca a renegociat termenii contractului de împrumut cu SC Hercules SA, compania lui Armaş.

Câţi bani are de recuperat BCR

Creditul restant al SC Hercules SA este de trei milioane de lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de 845.943,33 de lei. Hotelul putea fi cumpărat la licitaţia ce trebuia ţinută cu peste nouă milioane de lei. «Dosarul a fost suspendat. Executarea poate fi suspendată dacă cele două părţi se pun de acord. SC Hercules SA a primit o perioadă de graţie de şase luni în care trebuie să achite toate dobânzile şi penalităţile acumulate, este vorba despre sume fixe pentru fiecare lună. Dacă vor respecta perioada de graţie, va urma o renegociere a contractului de credit », ne-a declarat executorul Marius Eliodor Spineanu, cel care trebuia să organizeze licitaţia. Conform noului contract, SC Hercules trebuie să achite în jumătate de an aproape un milion de lei, dobânzi şi penalităţi, pentru a putea păstra în continuare Hotelul Hercules, asta în cazul în care compania îşi va plăti în continuare ratele la zi.

 

 

 

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă