21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialArhiva lagarelor comuniste s-a mutat pe Calea Mosilor nr. 132

Arhiva lagarelor comuniste s-a mutat pe Calea Mosilor nr. 132

De ieri, Fundatia "Academia Civica" functioneaza intr-un nou sediu, situat pe Calea Mosilor nr. 132, spatiul adapostind arhiva despre lagarele din perioada comunista.

Sediul a fost inaugurat in prezenta mai multor detinuti politici cu temnita grea, de zeci de ani, in inchisorile comuniste: Aurora Ilie Dumitrescu, ing. Cristian Dumitrescu, arh. Emanoil Mihailescu si dr. Florin Alexandru Stanescu. La eveniment a participat si Ana Blandiana, presedintele Consiliului Director al Fundatiei, care a semnat, alaturi de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, protocolul de predare-primire a sediului. "Noi am oferit acest spatiu cu titlu gratuit, pe o perioada de un an de zile. Daca partile sunt de acord, contractul va putea fi prelungit.

Fundatia se afla intr-o situatie foarte dificila, fiind evacuata din sediul pe care il detinea in Piata Amzei nr. 13. Noul spatiu va adaposti arhiva de documente creata pe parcursul ultimilor 19 ani. Specialistii au depus o munca titanica pentru adunarea milioanelor de documente – marturii despre ororile comise in inchisorile comuniste, cel mai important proiect fiind Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet", a declarat primarul Ontanu. De asemenea, fundatia va organiza expozitii, seminarii, dar si excursii tematice la muzeul situat in fosta inchisoare politica din Sighet.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă