37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopul Sucevei: Educaţia pentru sănătate, încurajează păcatul desfrânării

Arhiepiscopul Sucevei: Educaţia pentru sănătate, încurajează păcatul desfrânării

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Pimen Suceveanul, a atras atenţia că Educaţia pentru sănătate promovează şi încurajează păcatul desfrânării, potrivit Mediafax

„Elevii în şcoală, pe lângă cunoştinţele folositoare lor şi societăţii, primesc şi învăţături nesănătoase pentru viaţa lor, la vârsta lor necoaptă, învăţături cu titlul Educaţia pentru sănătate, educaţie care în realitate promovează, încurajează păcatul desfrânării, lucru care nu se întâmplă în şcoala niciunei alte religii necreştine”, a precizat părintele în Pastorala de Paşte.

Citeşte şi: BOR: Clerul şi credincioşii să decidă raţional în privinţa cardului de sănătate

El consideră că, în urma acestei situaţii, părinţii elevilor, profesorii care predau religia, preoţii şi fiecare trebuie să arate copiilor gravitatea acestei educaţii.

„Suntem datori să ne rugăm şi mai mult şi cu toată inima pentru luminarea minţii celor care împărtăşesc şcolarilor cunoştinţele necesare pentru formarea lor sufletească, pentru demnitatea lor civică”, mai susţine IPS Pimen.

Citeşte şi: Atenţionare BOR pentru preoţi cu privire la internet

De asemenea, IPS Pimen Suceveanul arată că este bucuros că astăzi tot mai multe mame vin cu copiii la Împărtăşanie şi consideră că mamele sunt datoare să facă acest lucru şi după ce copiii lor merg la grădiniţă şi apoi la şcoală.

„Adevărata mamă, ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, nu este cea care doar naşte copii, ci cea care îi şi educă şi îi creşte în duhul învăţăturii şi moralei dreptei credinţe creştine”, arată înaltul ierarh.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă