9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialArestări la mineriada din Madrid

Arestări la mineriada din Madrid

Nouă persoane au fost arestate miercuri noaptea în Puerta del Sol, la sfârşitul unei manifestaţii de sprijin pentru sectorul mineritului şi de protest împotriva reducerilor anunţate de guvern. Potrivit EFE, în Puerta del Sol din capitala spaniolă au avut loc confruntări între grupuri antisistem şi poliţie, însă în cele din urmă situaţia s-a stabilizat.

 

Printre cei arestaţi nu se află niciun miner, au precizat forţele de ordine. În cadrul incidentelor menţionate, au fost incendiate patru sau cinci coşuri de gunoi în pieţe şi străzi din apropierea centrului capitalei spaniole, astfel că, la un moment dat, poliţia a trebuit să închidă intrările de la metrou din Puerta del Sol, precum şi intrările dintr-un magazin, unde ar fi rămas pentru o vreme şi câţiva clienţi.

În Puerta del Sol s-a încheiat miercuri un marş de sprijin pentru mineri, după ce aceştia au protestat în faţa Ministerului spaniol al Industriei, Energiei şi Turismului.

Minerii au ajuns în capitala spaniolă după un marş de aproape douăzeci de zile, pornit din regiunile miniere din nordul Spaniei. În cursul zilei de miercuri, manifestaţia s-a soldat cu aproximativ douăzeci de răniţi şi cinci arestaţi. Ajunşi în faţa ministerului menţionat, minerii s-au confruntat cu forţele de ordine; primii au aruncat petarde şi pietre, iar agenţii de poliţie au lansat gloanţe de cauciuc potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă