10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialArestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, supusă plenului Camerei în sesiunea extraordinară

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită Comisiei juridice cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, pentru elaborarea unui raport care să fie supus votului plenului în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare, scrie Mediafax.

”Biroul Permanent a decis să trimită la Comisia juridică cererea de arestare preventivă a deputatului Titi Holban. Comisia are trei zile la dispoziţie până sâmbătă inclusiv, iar până duminică să fie raportul prezentat Biroului Permanent”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a mai spus că raportul Comisiei juridice va fi pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care va avea loc săptămâna viitoare probabil în zilele de 2 şi 3 iulie, împreuncă cu celelate puncte.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată după un control al Direcţiei Antifraudă, arată Mediafax.

"În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Holban Titi pentru infracţiunea de trafic de influenţă", arată marţi DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă