21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialArad: Anchetă, după ce o elevă care a găsit o lamă de...

Arad: Anchetă, după ce o elevă care a găsit o lamă de ras în cornul de la școală

Autorităţile locale şi inspectorii sanitari din Arad vor face o anchetă la firma care distribuie cornuri în şcolile din judeţ după ce o elevă de clasa a III-a a găsit o lamă de ras în cornul pe care îl mânca, transmite Mediafax

Echipa de control va fi formată dintr-un jurist al Consiliului Județean și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), ai Inspectoratului Școlar (ISJ) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), a anunțat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean (CJ) Arad, Andreea Oțoiu. 

Citește și: România poate rămâne fără bani europeni pentru programul ”Cornul și laptele”

Deocamdată, juriștii Consiliului Județean Arad au constatat că pe ambalajele cornurilor distribuite la școala unde a fost semnalat incidentul apare numele altei firme decât al celei care a câștigat licitația pentru programul „Lapte și corn”.

Licitația a fost câștigată de firma Biscotto Timișoara, iar pe ambalajele cornurilor apare numele firmei producătoare Media Pop Art din Turda (Cluj).

„E posibil să vorbim de o subcontractare în acest caz, aspect care va fi verificat. Celelalte instituții competente vor verifica lanțul de producție și dacă a fost respectată legislația”, a declarat Oțoiu.

Reprezentanții celor două firme nu au putut fi contactați până în prezent pentru a oferi explicații în acest caz.

Contractul de furnizare a cornurilor în şcolile din județul Arad este în valoare de aproximativ două milioane de lei. Firma Biscotto Timișoara a câștigat licitația în toamna anului trecut, iar contractul prevede că trebuie să distribuie cornuri pentru 44.000 de copii din 440 de unități școlare.

O elevă de clasa a III-a de la o şcoală din Arad a găsit, joi, o lamă de ras într-un corn primit prin programul „Lapte şi corn”, în urma incidentului copila nu a fost rănită, însă cadrele didactice sunt revoltate, susţinând că puteau fi urmări grave, dacă fata mesteca lama sau o înghiţea.

Incidentul a avut loc, joi, la fosta Școală Generală nr. 6 Arad, care face parte acum din Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad.

Reprezentanții școlii au declarat că eleva de clasa a III-a, în vârstă de nouă ani, mânca un corn primit la şcoală prin programul „Lapte și corn”, iar la un moment dat a rămas cu o lamă de ras între dinți.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă