6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialArabia Saudită vrea să construiască 200 de moschei pentru refugiații din Germania

Arabia Saudită vrea să construiască 200 de moschei pentru refugiații din Germania

Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni care au fugit de războiul din țara lor în Europa, informează Agerpres.

Circa 20.000 de refugiați au intrat în Germania din Ungaria cu trenul, autobuzul sau pe jos la sfârșitul săptămânii trecute, într-un aflux descris de autorități ca fiind ”copleșitor”.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, într-o conferință de presă la Berlin, că ”este bucuroasă de faptul că Germania a devenit o țară pe care mulți oameni din afară o asociază în prezent cu speranța”. Conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite, se așteaptă ca 400.000 de imigranți să traverseze Mediterana în 2015, iar alți 450.000 anul viitor. 

Revista online americană conservatoare FrontPage Magazine a comentat ironic informația potrivit căreia Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni, apreciind că ”Arabia Saudită, care nu permite construcția de biserici (pe teritoriul său), dar finanțează ridicarea de moschei pe ‘pământurile necredincioșilor”, nu intenționează să primească refugiați sirieni, chiar dacă aceștia sunt tot musulmani”.

”E și asta o ofertă. Singurul mod potrivit al Europei de a răspunde pe măsură ar fi să trimită în Arabia Saudită un milion de huligani, suporteri ai unor echipe de fotbal, și apoi să se ofere să construiască școli în care să-i învețe importanța distrugerii unei țări și abuzării oricărui băștinaș care le iese în cale”, scrie FrontPage Magazine. 

”Desigur, saudiții nu sunt atât de cretini încât să se lase păcăliți. Nici măcar dacă ultrașii vin însoțiți de femei și copii pe care să-i folosească drept scuturi umane pentru a provoca emoție (…). Doar occidentalii sunt într-atât de cretini încât să se lase păcăliți în acest mod„, mai scrie FrontPage Magazine.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă