13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialArabia Saudită: Alte opt persoane au decedat din cauza coronavirusului MERS

Arabia Saudită: Alte opt persoane au decedat din cauza coronavirusului MERS

Un număr de opt persoane infectate cu coronavirusul MERS au decedat în Arabia Sautidă, numărul morților în regat ridicându-se la 102, a anunțat Ministerul Sănătății, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Printre victime figurează un bebeluș în vârstă de nouă luni.

Au fost semnalate alte opt cazuri de persoane contaminate, între care doi medici – un sirian şi un egiptean – şi două infirmiere filipineze într-un spital din Tabouk (nord-vest).

De la începutul lunii aprilie, 39 de persoane au decedat în regat, principalul focar al acestui virus al cărui mod de transmitere nu a fost identificat.

Ministerul Sănătăţii a anunţat duminică dimineaţa că alţi doi saudiţi infectaţi cu acest coronavirus au decedat, adăugându-se altor cinci decese anunţate sâmbătă.

În total, au fost înregistrate 339 de cazuri de contaminare de la apariţia bolii, în aprilie 2012.

Coronavirusul MERS este considerat ca fiind înrudit cu virusul responsabil de Sindromul respirator acut sever (SRAS), soldat cu aproape 800 de morţi în lume în 2003. Acesta este însă mai grav dar mai puţin contagios.

MERS provoacă provoacă probleme respiratorii acute, pneumonie şi insuficienţă renală rapidă. 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă