14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecial"Ar fi o mare lasitate sa abandonez CCA"

“Ar fi o mare lasitate sa abandonez CCA”

Ion Craciunescu, presedintele CCA, confruntat cu o noua escaladare a tensiunii in arbitrajul romanesc, considera ca retragerea sa ar fi un act de mare lasitate si promite ca va continua sa lupte impotriva celor care vor sa demoleze activitatea CCA. Cu prilejul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului, presedintele CCA a marturisit ca se asteapta la atacuri si mai dure si la acuze nefondate. “Scopul este de a intimida arbitrii. Sunt supusi unor presiuni foarte mari de catre anumiti oameni, sunt interese foarte mari in ce priveste arbitrajul. Toata lumea vrea sa-l stapaneasca, dar nu se poate asa ceva cat voi fi eu”.
Craciunescu a precizat ca va sesiza comisiile federale in privinta declaratiilor lui Gigi Becali asupra arbitrajului de la meciul Steaua Ð FCM Bacau. El sustine ca si presa scrisa a apreciat ca foarte buna prestatia arbitrajului lui Martis si considera ca Radoi merita un premiu de fair-play pentru ca a recunoscut ca s-a acordat corect lovitura de la 11 m.
Craciunescu asteapta si verdictul Comisiei de Disciplina in cazul lui Adrian Porumboiu, finantatorul clubului FC Vaslui, si va depune o sesizare la Parchetul National in privinta acuzatiilor acestuia la adresa arbitrului Marian Salomir de la meciul FC Vaslui-Jiul Petrosani (1-2). “Voi face un denunt la Parchet pentru a analiza veridicitatea celor aparute in presa. Un astfel de caz trebuie tratat cu mare seriozitate. Daca Salomir este nevinovat, el poate sa-l actioneze in judecata pe Porumboiu”, a precizat Craciunescu.

Impotriva tuturor

Joi, la Ramnicu Valcea, va avea loc o sedinta a CCA, in care vor fi analizate ultimele aspecte din arbitraj. Ion Craciunescu a subliniat ca nu va manifesta toleranta fata de greselile arbitrilor, dar nu este dispus sa admita atacurile non-stop, fara argumente. El le cere arbitrilor sa fie corecti, echidistanti si impartiali. Arbitrul Cristian Balaj a trimis adrese la CCA si la Comisia de Disciplina, pentru ca Porumboiu l-a facut hot dupa meciul Gloria Bistrita-FC Vaslui (1-1). Presedintele CCA s-a aratat deranjat si de comentariile antrenorului Mircea Lucescu privitoare la faptul ca arbitrii decid rezultatele din campionat. “Toata lumea a apreciat ca bun arbitrajul la meciul Dinamo-Rapid si el vede altceva. Daca va continua cu aceste insinuari, vom avea un raspuns pe masura”. Craciunescu vrea sa se consulte cu Mircea Sandu inainte de a se adresa forurilor europene pentru declaratiile grave si nocive la adresa arbitrajului facute de Mircea Lucescu.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă