27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAproximativ 800.000 de persoane au participat în Spania la greva generală de...

Aproximativ 800.000 de persoane au participat în Spania la greva generală de joi, estimează Guvernul

Aproximativ 800.000 de persoane au manifestat joi în Spania, anunţă Ministerul de Interne, în cadrul unui greve generale împotriva unei reforme a muncii introduse de Guvernul de dreapta, organizată înainte ca bugetul pentru 2012, marcat de tăieri importante, să fie prezentat vineri, relatează AFP şi Mediafax.

După o zi de grevă generală cu o participare medie, o maree de oameni au invadat seara străzile din aproximativ 100 de oraşe.

Sindicatele Comisiones Obreras (CCOO) şi UGT, care au organizat această zi de mobilizare, au estimat participarea la aproape un milion de persoane la Madrid şi la 800.000 de persoane la Barcelona, cel de al doilea cel mai important oraş din ţară.

Ei au ameninţat Guvernul cu un “conflict social în creştere” dacă acesta nu acceptă să negocieze reforma muncii înainte de 1 mai.

Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 800.000 de persoane au ieşit în stradă în toată ţara.
Mobilizările cele mai importante au fost înregistrate în Galicia (140.000 de manifestanţi), la Madrid (85.000), în Andalusia (80.000), Ţara Bascilor (85.000), Catalonia (68.000) şi în regiunea Valencia (65.000).

Acest eveniment a fost afectat de unele confruntări, mai ales la Madrid, între pichete de grevă şi poliţişti, dar şi la Barcelona.

Incidentele cele mai violente petrecute în cadrul manifestaţiilor au fost întregistrate în capitala catalană, după ce grupuri de tineri au înfruntat poliţia, care a ripostat cu gloanţe de cauciuc.

Potrivit ministerului, 116 persoane au fost rănite pe întregul teritoriu spaniol, şi anume 70 de poliţişti şi 46 de manifestanţi.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă