16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialAproximativ 40 de romi protestează în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti

Aproximativ 40 de romi protestează în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti

Aproximativ 40 de persoane de etnie romă protestează, luni, în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti, faţă de “repatrierile voluntare” efectuate de statul francez. Aceştia purtau tricouri albe inscripţionate “rom pakivalo” (rom respectabil-n.r.), potrivit Mediafax.

Alianţa Civică a Romilor din România a organizat, luni, protestul simultan ca reacţie la summitului organizat de preşedintele francez Nicholas Sarkozy la Paris. Cei aproximativ 40 de protestatri din Bucureşti strigă “Libertate. Egalitate!”, “Stop expulzărilor!”.

Ei poartă pancarde pe care sunt notate “Stop Sarkozy”, “Summit of shame”, “Stop amprentărilor”, fluturând foi A4 cu amprente.

Câteva sute de romi au fost repatriaţi în România şi Bulgaria, în luna august, după înăsprirea politicii de securitate a guvernului francez, care a atras numeroase critici pe plan intern şi internaţional.

Luna trecută, Parisul a procedat la expulzarea a 979 de români şi bulgari şi la desfiinţarea a apoximativ 100 de tabere ilegale. De la începutul anului, au fost expulzaţi, în total, peste 8.000 de români şi bulgari.

Analiza preliminară a CE despre romi arată că, “atunci când se decide expulzarea, legislaţia franceză nu se referă explicit la obligaţia de a examina toate circumstanţele individuale”, aşa cum prevede legislaţia europeană, acesta fiind doar unul dintre semnele de întrebare ale CE privind Franţa.

Cele mai citite

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă