24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAproximativ 40 de romi protestează în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti

Aproximativ 40 de romi protestează în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti

Aproximativ 40 de persoane de etnie romă protestează, luni, în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti, faţă de “repatrierile voluntare” efectuate de statul francez. Aceştia purtau tricouri albe inscripţionate “rom pakivalo” (rom respectabil-n.r.), potrivit Mediafax.

Alianţa Civică a Romilor din România a organizat, luni, protestul simultan ca reacţie la summitului organizat de preşedintele francez Nicholas Sarkozy la Paris. Cei aproximativ 40 de protestatri din Bucureşti strigă “Libertate. Egalitate!”, “Stop expulzărilor!”.

Ei poartă pancarde pe care sunt notate “Stop Sarkozy”, “Summit of shame”, “Stop amprentărilor”, fluturând foi A4 cu amprente.

Câteva sute de romi au fost repatriaţi în România şi Bulgaria, în luna august, după înăsprirea politicii de securitate a guvernului francez, care a atras numeroase critici pe plan intern şi internaţional.

Luna trecută, Parisul a procedat la expulzarea a 979 de români şi bulgari şi la desfiinţarea a apoximativ 100 de tabere ilegale. De la începutul anului, au fost expulzaţi, în total, peste 8.000 de români şi bulgari.

Analiza preliminară a CE despre romi arată că, “atunci când se decide expulzarea, legislaţia franceză nu se referă explicit la obligaţia de a examina toate circumstanţele individuale”, aşa cum prevede legislaţia europeană, acesta fiind doar unul dintre semnele de întrebare ale CE privind Franţa.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă