12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialAproximativ 250.000 de obiecte de artă au dispărut din muzeele ruseşti

Aproximativ 250.000 de obiecte de artă au dispărut din muzeele ruseşti

Aproximativ 250.000 de obiecte de artă au fost furate sau pierdute din muzeele din Rusia, a declarat Ministerul rus al Culturii, în contextul anunţării rezultatelor unui audit realizat în ultimii trei ani, informează AFP, potrivit Mediafax.

“La nivelul întregului teritoriu al Rusiei, 242.000 de piese lipsesc la inventar”, a declarat Liubov Moltchanova, reprezentant al departamentului Muzee al Ministerului rus al Culturii.

“Circa 24.500 de piese furate sunt căutate de Ministerul de Interne, în timp ce 219.000 de alte piese au dispărut din raţiuni necunoscute sau care nu au fost documentate încă”, a precizat acesta.

Muzeele din Rusia se confruntă cu o acută lipsă de fonduri, nivelul de corupţie este foarte mare, în timp ce măsurile de securitate nu sunt fiabile. În acest context, reprezentanţii guvernamentali sau ai autorităţilor regionale se “servesc” din colecţiile muzeelor, a mai spus Moltchanova.

“Anumiţi guvernatori spun lucruri de tipul: «daţi-ne nişte obiecte din muzee»”, a mai spus aceasta. Ministerul rus al Culturii a realizat un audit la 1.881 de muzee din Rusia, ceea ce reprezintă circa 97% din numărul total al acestora. Această anchetă a fost deschisă în 2007.

 

Cele mai citite

Vladimir Putin este acuzat că încearcă să destabilizeze Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a făcut acuzații la adresa președintelui Vladimir Putin duminică, sugerând că acesta încearcă să "destabilizeze" Germania. Declarația vine...

Carambol pe autostrada A3, la intrarea în Capitală! Traficul rutier este restricționat

Traficul rutier este restricţionat duminică seara la intrarea în Capitală de pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, din cauza unui accident în care au...

Trei minori, suspectaţi că au făcut schimb de mesaje cu privire la planificarea unui atentat terorist

Autoritățile belgiene au efectuat duminică patru arestări în legătură cu presupusele discuții privind planificarea unui "atentat terorist". Printre cei reținuți se află un adult...
Ultima oră
Pe aceeași temă