19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAproape de calificare

Aproape de calificare

» Victoria ar putea urca echipa din Zavoi in semifinalele competitiei, cu o etapa inaintea finalului grupelor.

» Romancele privesc circumspect celalalt meci al grupei, Gyor-Krim.

Oltchim poate obtine maine intrarea in "careul de asi" al Ligii Campionilor la handbal feminin, o victorie cu Buducnost coroborata cu un succes al lui Gyor cu Krim Ljubljana facand ca echipa din Romania si cea din Ungaria sa urce in semifinale, indiferent de rezultatele ultimei runde.

Buducnost ameninta
Cea mai valoroasa jucatoare a echipei Buducnost T-Mobile, Katarina Bulatovici, este convinsa ca formatia muntenegreana va invinge la Rm. Valcea. "Mai mult ca niciodata sunt convinsa ca ne putem califica in semifinale. Cred ca putem obtine doua victorii in ultimele doua meciuri din grupe, cu Oltchim si Krim. Vor reveni pe teren Marija Jovanovici si Ana Radovici si vom avea mai multe jucatoare in atac si aparare. Asa ca vom bate Oltchim in Romania si apoi, asa cum a spus si antrenorul, Gyula Zsiga, fanii nostri vor urca pe acoperisul salii Moraca, dupa meciul de pe teren propriu cu Krim", a declarat Bulatovici.

Mult mai realist pare a fi antrenorul valcencelor, Radu Voina, a carui problema e legata de… jucatoarele pe care le va folosi maine. "Imi este foarte greu, trebuie sa recunosc. Oltchim are multe jucatoare de valoare, iar pe o parte din ele trebuie sa le las in tribuna. stiu ca nu le convine celor care nu fac foaia, dar asta este, numai 14 dintre ele pot fi pe banca", a spus Voina, care crede ca Oltchim are prima sansa in meciul de duminica. "Inca suntem la mana noastra. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a ne apropia victoria, pentru a pregati mai relaxati meciul din ultima etapa. Nu ma intereseaza ce va face Gyor, e treaba lor."

Amintiri negre cu Gyor
Pentru a-si asigura calificarea inca dupa etapa a V-a, Oltchim are nevoie nu numai de victoria sa cu Buducnost, ci si de un succes al lui Gyor cu Krim, posibil daca ne gandim la forta celor doua echipe si la faptul ca, in Slovenia, unguroaicele s-au impus cu 35-31. Din pacate, Oltchim este "patita" cu Gyor, echipa care avea o situatie similara anul trecut, inaintea meciului de acasa cu Togliatti, pe care o invinsese lejer (28-22) in Rusia. Numai ca unguroaicele au pierdut inexplicabil, iar infrangerea lor a scos-o din Europa pe Oltchim si a calificat-o in semifinale pe Lada, la capatul unui meci catalogat de toata lumea drept cu "cantec".
Dupa patru partide jucate in grupa a doua principala a Ligii Campionilor, prima pozitie este ocupata de Gyor, cu cinci puncte, urmata de Oltchim (4), Krim (4) si Buducnost (3).

ALTE MECIURI
Rulmentul Brasov va intalni azi, de la ora locala 17.00, formatia norvegiana Byasen HE, in sferturile de finala ale Cupei EHF. Tot cu o echipa norvegiana, Larvik HK, va juca si Otelul Galati in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, meciul tur urmand a avea loc maine, de la ora 18.00, tot pe pamant nordic. Larvik, eliminata de Oltchim in prima faza a Ligii Campionilor, este detinatoarea titlului in Norvegia, tara care este campioana olimpica si europeana "la zi".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă