5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialAproape 9.000 de persoane, depistate de polițiștii români în Sistemul Informatic Schengen,...

Aproape 9.000 de persoane, depistate de polițiștii români în Sistemul Informatic Schengen, în 2014

8.800 de persoane şi 2.484 de obiecte semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate în 2014 de poliţiştii români, împreună cu partenerii din ţări ale spaţiului Schengen, transmite Mediafax, citând un bilanț al Inspectoratului de Poliție.

Pe teritoriul României, în urma schimbului suplimentar de date și informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR, au fost găsite 5.667 de persoane.

Poliţiştii români au pus în aplicare 651 de mandate europene de arestare, au identificat 120 de persoane semnalate ca fiind dispărute din statele membre şi au depistat alte 2.802 de persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară, mai precizează IGPR.

Tot pe teritoriul României au fost găsite 2.121 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. De asemenea, polițiștii români au găsit 10 arme de foc semnalate în vederea indisponibilizării, precum și 14 documente.

Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, tot în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, 3.133 de persoane căutate de autorităţile române. Dintre acestea, 1.631 erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 130 de persoane erau semnalate ca fiind dispărute din România, iar 619 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

Totodată, 1.088 de autovehicule și două documente, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost găsite în alte statele membre.

Potrivit IGPR, anul trecut, Biroul SIRENE a avut un aport esențial în facilitarea schimbului de informații cu privire la reținerea și arestarea unor nume sonore din lista celor mai căutate persoane la nivel internațional (Most Wanted), în baza mandatelor europene de arestare difuzate în Sistemul de Informații Schengen.

Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă