21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAproape 400 de cetăţeni moldoveni au votat la referendum, în Bucureşti, până...

Aproape 400 de cetăţeni moldoveni au votat la referendum, în Bucureşti, până la ora 13.00

Aproape 400 de cetăţeni moldoveni s-au prezentat, duminică, până la ora 13.00, la cele două secţii de votare deschise în Bucureşti pentru referendumul constituţional privind modalitatea de alegere a preşedintelui Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

Conform reprezentantului secţiei de votare de la sediul ambasadei R.Moldova la Bucureşti, 189 de persoane s-au prezentat la urne până în jurul orei 13.00.

La secţia de votare deschisă la Secţia Consulară din Bulevardul Eroilor, până la ora 13.00 votaseră 198 de persoane, a declarat, de asemenea, pentru Mediafax, un reprezentatnt al secţiei de votare.

Conform reprezentanţilor celor două secţii de votare, nu s-au înregistrat incidente şi nu s-au format cozi.

Aceştia au menţionat că se aşteaptă o intensificare a prezenţei la urne în cursul după-amiezii.

Urnele s-au deschis la ora 07.00, votul la referendum putând fi exprimat până la ora 21.00. Conform surselor citate, procesul de votare se mai poate prelungi cu două ore, în mod expepţional, dacă se vor forma cozi. La referendum se poate vota cu livret militar sau paşaport, inclusiv cu paşaport expirat.

Cetăţenii moldoveni aflaţi duminică în România pot vota în cadrul referendumului constituţional privind modalitatea de alegere a preşedintelui Republicii Moldova în şase secţii special amenajate în acest scop, două în Bucureşti şi câte una în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Galaţi.

În Bucureşti sunt amenajate secţii la Ambasada Republicii Moldova, Aleea Alexandru nr. 40 – secţia 335, şi la Consulat, Bulevardul Eroilor nr. 8 – secţia 336.

Republica Moldova organizează duminică referendumul pentru modificarea modului de alegere a preşedintelui ţării, procedură care ar putea deschide calea organizării unui scrutin prezidenţial şi a unuia legislativ anticipat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă