19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAproape 20.000 de sindicalisti vor protesta astazi in Capitala

Aproape 20.000 de sindicalisti vor protesta astazi in Capitala

Aproape 20.000 de sindicalisti din toata tara sunt asteptati la protestul din Piata Victoriei care se va desfasura in intervalul 11.00-14.00. Oamenii sunt nemultumiti de legea salarizarii unice pe care o considera umilitoare. Protestatarii au plecat marti noapte spre Capitala, informeaza Realitatea TV.

Din Bistrita au pornit spre Bucuresti aproape 150 de sindicalisti. "Protestul nostru va fi pentru un salariu decent. Pentru plata orelor suplimentare lucrate sambata si duminica, neplatite", a declarat un sindicalist.

Si de la Iasi, cateva sute de oameni au plecat la miezul noptii spre Capitala. "Intotdeauna pornim cu sperante. Cateodata s-au mai rezolvat. Poate acum, pe ultima suta de metri, se mai rezolva ceva", a spus un alt sindicalist. La protestul din Piata Victoriei, fiecare federatie profesionala va avea propriile pancarde. Sindicalistii au spus ca nu vor ceda in lupta cu Executivul.

Peste 500 de sindicalisti din judetul Valcea s-au mobilizat azi noapte ca sa vina la Bucuresti, iar la Constanta, aproape 400 de sindicalisti s-au urcat in 20 de autocare ca sa-si strige nemultumirile in Capitala. Si din Bacau, aproape 100 de sindicalisti sunt pregatiti de miting, iar din Craiova, 300 de sindicalisti au plecat de la ora 5 spre locul de intalnire cu ceilalti protestatari.

Si studentii se vor alatura protestelor organizate de confederatiile sindicale.

Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la ora 16.30.

Masurile de ordine publica la acest protest vor fi asigurate de peste 1.000 de jandarmi si 540 de politisti. La fata locului vor fi prezente si doua echipaje de pompieri si patru ambulante SMURD, a spus Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Traficul va fi restrictionat intre orele 00.00 si 18.00 in zona Guvernului.

Sindicalistii sunt nemultumiti de scaderea veniturilor angajatilor din sistemul bugetar odata cu intrarea in vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public in perioada octombrie – decembrie 2009 si de concedierea unui numar mare de salariati anuntata pentru anul 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă