7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialApple vrea să excludă aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru...

Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Apple vrea să retragă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad odată cu următoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, pregătită pentru această toamnă, subliniind divergenţele tot mai profunde dintre producătorul de electronice şi Google, transmite WSJ.com, citată de Mediafax.

Compania a anunţat că licenţa pe care o deţine pentru YouTube a expirat, astfel că aplicaţia nu va mai fi inclusă în următoarea versiune a sistemului de operare.

Platforma iOS 6 este deja utilizată de către dezvoltatorii de software şi va fi lansată publicului cel mai probabil în această toamnă.

Aplicaţia YouTube a fost dezvoltată de Apple pe baza unei licenţe de la Google şi este inclusă pe iPhone încă din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a precizat că Google pregăteşte propria aplicaţie YouTube pentru iOS, care va fi disponibilă pe iPhone şi iPad prin App store.

Totodată, utilizatorii pot accesa serviciul video prin browser-ul de internet.

Relaţia dintre Apple şi Google a devenit tot mai tensionată după lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile şi tabletele bazate pe Android sunt până acum singurii competitori reali ai iPhone şi iPad, însă Microsoft şi Nokia încearcă să-şi facă loc pe piaţă cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows şi Windows Phone.

Apple vrea să înclouiască, în următorul său sistem de operare, serviciul de hărţi al Google cu unul propriu, după mai mulţi ani de investiţii în dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.

 

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă