5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialApple boicotează vânzarea tabletei Samsung Galaxy în Europa

Apple boicotează vânzarea tabletei Samsung Galaxy în Europa

Grupul informatic american Apple a câştigat o victorie importantă împotriva rivalului său sud-coreean Samsung Electronics, după ce un tribunal german a interzis vânzarea tabletei Samsung Galaxy în Uniunea Europeană, cu excepţia Olandei, transmite Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Apple, Kristin Huguet, a confirmat că un tribunal din oraşul Dusseldorf a eliberat o interdicţie temporară împotriva tabletei Galaxy Tab 10.1. Deocamdată nu este clar de ce ordinul nu a inclus şi Olanda.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologică din Asia din punct de vedere al veniturilor, a anunţat că va face recurs la decizia tribunalului german. Samsung este de asemenea cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie şi televizoare şi al doilea producător mondial de telefoane mobile.

Decizia tribunalului german vine la o săptămână după ce Samsung a fost obligat să amâne lansarea tabletei Galaxy pe piaţa din Australia din cauza unei acţiuni juridice similare depusă de Apple.

Grupul american Apple susţine că linia de telefoane şi tableta informatică Galaxy dezvoltată de Samsung copiază foarte mult produsele sale, iPhone şi iPad. Apple a dat în judecată Samsung în SUA, Australia şi în alte ţări. La rândul său, Samsung a reacţionat prin chemarea în instanţă a Apple.

Tableta Galaxy Tab 10.1 a fost lansată recent în Europa, piaţă unde tableta iPad produsă de Apple este lider de piaţă. Analiştii susţin că Apple a vândut 14 milioane tablete iPad în prima jumătate a acestui an la nivel mondial, comparativ cu 7,5 milioane de unităţi pentru Galaxy Tab pe ansamblul acestui an.

În România, operatorul de telefonie mobilă Orange România a lansat, luni, noua tabletă Samsung Galaxy Tab 10.1, ce poate fi disponibilă de la 349 euro la abonament sau la preţul de 638 euro, la liber. Noua tabletă poate fi disponibilă împreună cu abonamentul cu Internet Colibri Special pentru doi ani. Citeşte mai multe aici despre lansarea tabletei Samsung Galaxy în România.

Cele mai citite

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...
Ultima oră
Pe aceeași temă