13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialApple a vândut peste 5 milioane de iPhone-uri 5 în trei zile...

Apple a vândut peste 5 milioane de iPhone-uri 5 în trei zile de la lansarea în magazine

Apple a vândut un număr record de peste 5 milioane de iPhone-uri în trei zile de la lansarea, vineri, în magazine, în timp ce analiştii anticipau că livrările ar putea atinge în primul week-end de la lansare până la 10 milioane de unităţi, a anunţat luni compania americană, potrivit Mediafax.

Vânzările sunt uşor peste cele de peste 4 milioane de unităţi înregistrate la lansarea precedentului model, iPhone 4S, în primele trei zile de la lansare, în octombrie anul trecut.

Acţiunile Apple sunt în scădere cu 2% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei.

IPhone 5 este disponibil în Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore şi Marea Britanie, iar din 28 septembrie va fi prezent pe pieţele din alte 22 de ţări. Până la sfârşitul acestui an, iPhone va fi la vânzare în 100 de state.

Cererea pentru iPhone 5 a depăşit oferta iniţială, astfel că o parte din precomenzile primite de companie vor fi onorate şi în octombrie.

“Cererea pentru iPhone 5 a fost incredibilă şi lucrăm din greu pentru ca ficare client care îl doreşte să îl primească cât mai repede”, a declarat într-un comunicat directorul general al Apple, Tim Cook.

El a arătat că stocurile din magazine au fost epuizate, dar acestea vor continua să fie aprovizionate regulat cu iPhone-uri 5, iar clienţii pot continua să comande telefoanele online.

iPhone 5 este cel mai subţire şi mai uşor smartphone al Apple, fiind complet reproiectat pentru a include un ecran de 4 inci.

Cele mai citite
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...

comasarea este organizarea unor alegeri trucate

George Simion și echipa sa de la Alianța pentru Unirea Românilor AUR au decis că e momentul să se afișeze la Conservative Political...
00:01:11

Protestatarii pro-Ucraina se adună la aniversarea războiului

Protestatarii care țineau steaguri ucrainene sau le puneau peste umeri s-au adunat în toată Europa, sâmbătă (24 februarie), pentru a marca cea de-a doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă