21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialApple a vândut în ultimele luni ale lui 2014, peste 73 de...

Apple a vândut în ultimele luni ale lui 2014, peste 73 de milioane de iPhone-uri

Potrivit analiștilor, ultimele modele de smartphone-uri produse de Apple – iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au ajutat gigantul american să-și mențină supremația pe piața de profil. Potrivit analistului KGI Research, Ming-Chi Kuo, Apple a vândut în ultimele luni din 2014 peste 73 de milioane de iPhone-uri şi 21 de milioane de iPad-uri, potrivit appleinsider.com

La nivel mondial, iPhone 6 a fost vândut în peste 42 de milioane de exemplare, în timp ce iPhone 6 Plus a avut doar 16 milioane de telefoane comercializate. Aceste cifre includ atât vânzările la liber cât și pe cel al terminalelor achiziționate în regim de abonament sau rate.

Locul trei a fost ocupat de iPhone 5S cu 9 milioane de smartphone-uri vândute. Pentru lunile ianuarie, februarie si martie, analistul KGI Research estimează că se vor mai vinde încă 61 de milioane de iPhone-uri.

În ceea ce priveşte tablete iPad, cele 21 de milioane de unităţi au fost împărţite între iPad Air 2 (11 milioane), iPad Air (2.3 milioane), iPad Mini 3 (2.6 milioane), iPad Mini 2 (1.8 milioane) şi iPad Mini (3.5 milioane). Tot legat de primele luni au fost făcute și primele estimări de comercializare pentru Apple Watch. Potrivit lui Ming-Chi Kuo se vor vinde în jur de 3 milioane de smartwatch-uri Apple Watch.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă