19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialApelurile de pe mobil la 112, localizate

Apelurile de pe mobil la 112, localizate

Tehnologia folosita permite localizarea unui apel efectuat din zonele urbane pe o raza cuprinsa intre 30-50 de metri si pana la cateva sute de metri, in functie de zona.

Persoanele care suna de pe un telefon mobil la numarul de urgente 112 vor putea fi localizate, incepand din 20 noiembrie, informeaza Agerpres. Aceasta masura a fost luata in conformitate cu normele europene. Tehnologia folosita permite localizarea unui apel efectuat din zonele urbane pe o raza cuprinsa intre 30-50 de metri si pana la cateva sute de metri, in functie de marimea si amplasamentul celulelor de telefonie mobila. In afara oraselor, apelurile de pe telefoanele mobile vor putea fi localizate intr-un perimetru cuprins intre cateva sute de metri si mai multi kilometri, conditionarea fiind aceeasi ca si in mediul urban.

"In jurul datei de 20 noiembrie vom avea solutia de localizare functionala. Toti apelantii din retelele de telefonie mobila vor putea fi identificati si localizati. Este unul dintre cele mai importante subiecte aflate pe agenda ministerului, in momentul de fata", a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely. Acesta a mai anuntat ca la urmatoarea sedinta comuna a guvernelor roman si ungar va fi discutat un proiect comun pentru interventii in situatii de accidente petrecute in zona de frontiera. Interventia va fi realizata de echipajul de urgenta care este mai aproape de locul accidentului: Serviciul 112 din Ungaria sau SMURD Romania. Proiectul ar putea fi pus in practica pana la sfarsitul acestei toamne. sedinta comuna a celor doua guverne este programata sa aiba loc pe 21 octombrie, intr-o localitate din Ungaria ce va fi stabilita in perioada urmatoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă