25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialApel de sustinere a programelor catre Romania difuzate de BBC si Europa...

Apel de sustinere a programelor catre Romania difuzate de BBC si Europa Libera

Alinta Civica, o serie de asociatii post-decembriste si mai multe sindicate au lansat un apel, in care cer Statelor Unite si Marii Britanii sa revina asupra deciziei ca posturile de radio BBC si Europa Libera sa-si inceteze activitatea in limba romana. In apel se arata ca organizatia Freedom House plaseaza Romania in categoria tarilor cu o „presa partial libera” in compania tarilor din Balcani unde serviciile Europei Libere si ale BBC vor continua sa aiba programe.

Potrivit raportului Freedom House „Natiuni in Tranzitie”, Romania face parte din seria tarilor central europene unde progresele democratice marcheaza o perioada de stagnare. Astfel, „scorul democratic” al Romaniei pe anul 2007 este de doar 3,29.

Pe de alta parte, din cauza unei justitii obediente, a fost necesar sa se apeleze la CEDO pentru judecarea „dosarele masacrului din decembrie 1989 si a fratricidului din iunie 1990 comis impotriva presei independente, a manifestantilor anticomunisti, a societatii civile si a partidelor istorice”.

ScrisoareDeschisa catre US si UK Radio Europa libera si BBC 12 iulie 2008.doc

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă