14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialApartament de lux in Bucuresti pentru cercetatorii din Petrosani

Apartament de lux in Bucuresti pentru cercetatorii din Petrosani

Conducerea Institutului National pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani a cheltuit nu mai putin de 639.000 de lei pentru un apartament de lux in Bucuresti situat intr-un bloc marcat cu bulina rosie. Directorul Institutului, Constantin Lupu, spune ca locuinta a fost platita cu "blocuri de energie" si ca pretul a fost extrem de avantajos pentru ca apartamentul este complet utilat si are chiar tablouri pe pereti.
Pe considerentul ca au platit destul pe un apartament inchiriat, unde facturile lunare se cifrau la 1.500 de lei, reprezentantii INSEMEX Petrosani au decis sa cumpere o locuinta, unde cercetatorii sa se poata relaxa cand au intalniri in Capitala. Apartamentul este situat la parterul unui imobil de pe strada Mihail Kogalniceanu si are o suprafata de 100,62 mp. Nici macar faptul ca locuinta se gaseste intr-un imobil marcat cu bulina rosie – lucru recunoscut de directorul Constantin Lupu – nu a contat, iar cei de la INSEMEX se pare ca si-au dorit atat de mult locuinta incat au fost dispusi sa plateasca o parte din suma cu o luna inainte de incheierea actelor. Locuinta a fost achizitionata prin intermediul agentiei imobiliare SC "Metal Business Management" SRL. Constantin Lupu recunoaste ca valoarea apartamentului a crescut cu 10 – 15%, dar spune ca a recurs la acest artificiu pentru ca nu a dat bani cash, ci a platit in bonuri de compensare cu energie electrica, primite de la Compania Nationala a Huilei Petrosani, in baza contractelor derulate.
 "Consider ca este necesar pentru cercetatorii nostri. Este un apartament de lux, elegant, in care cercetatorii se pot relaxa pentru a putea merge la intalnirile de a doua zi. A fost achizitionat prin compensare, iar numai bunurile cuprinse in anexele la contract sunt estimate la circa 25.000 euro", a declarat Constantin Lupu.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă