17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialApa potabilă din mai multe localități argeșene este contaminată cu bacteria E-coli

Apa potabilă din mai multe localități argeșene este contaminată cu bacteria E-coli

Locuitorii din șase localități argeșene au rămas fără apă potabilă, ca urmare a descoperirii bacteriei E-coli în rețeaua publică de apă, informează Digi24.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș au preluat, la începutul săptămânii, probe din apa de la rețeaua publică de apă din mai multe localități. Astfel, testele au relevat că apa este nepotabilă, din punct de vedere microbiologic, în șase localități. 

În acesst context, autoritățile locale au decis sistarea apei de la robinet. Totodată, a început curățarea tuturor bazinelor cu dezinfectanți.

Potrivit sursei citate, inspectorii DSP vor efectua noi verificări în localitățile Arefu, Albeștii de Arges, Budeasa, Gălăsești, Corbeni, Vedea-Prodani, pentru a verifica dacă dezinfectanții au fost eficienți.

În urmă cu câteva luni, județul Argeș a fost în centrul unui scandal, după ce zeci de copii din județ au ajuns la spitalele din București, acuzând simptomele unui sindrom hemolitic uremic. La acel moment, s-au prelevat probe atât din apa de la rețeaua publică, cât și din alimentele consumate de bebeluși pentru a vedea ce le-a provocat îmbolnăvirea.

Însă nici până în momentul de față nu există răspunsuri certe despre acest caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă