13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialAnunțul RADET cu privire la avaria din Capitală

Anunțul RADET cu privire la avaria din Capitală

Alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost reluată la parametri normali în cartierele din sectoarele 1, 2, 5 şi 6 afectate în urma avariei din reţeaua termică CET Grozăveşti, a anunţat, duminică, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

"Echipele de intervenţie din cadrul Electrocentrale Bucureşti au finalizat lucrările la avaria apărută la CET Grozăveşti. Toate punctele termice din zonele afectate ale RADET Bucureşti furnizeazǎ energie termică pentru apă caldă de consum şi încǎlzire la parametri normali", se arată într-un comunicat de presă al RADET.

Potrivit RADET, începând de vineri seară, agentul termic pentru încălzire şi apă caldă nu a mai fost furnizat la parametri normali în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 şi 6 din Capitală, din cauza avariei la CET Grozăveşti.

Zonele afectate au fost: în sectorul 1- Aviaţiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piaţa Gării, Piaţa Victoriei, Dinicu Golescu şi străzile adiacente; în sectorul 2 – Şos. Ştefan cel Mare, Aleea Circului şi străzile adiacente; în sectorul 5 – Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sării, Petre Ispirescu şi străzile adiacente; în sectorul 6 – Drumul Taberei, Timişoara, Iuliu Maniu, Virtuţii, Timonierului, Piaţa Gorjului şi străzile adiacente.

Electrocentrale București (ELCEN) arăta sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a propus RADET să crească sarcina termică și zonele de acoperire din CET Sud și CET Progresu, pentru alimentarea în regim temporar a cartierelor afectate din Capitală, însă reprezentanții regiei au refuzat, din cauza stării tehnice a rețelelor de transport şi distribuție.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoită să furnizeze agent termic la parametri scăzuți până la remedierea avariei", preciza sursa citată.

Cele mai citite

Austria: Raiffeisen Bank International investigată (RBI) pentru deficienţe privind combaterea spălării banilor

Autoritatea de Supraveghere a Pieţei Financiare din Austria (FMA) investighează Raiffeisen Bank International (RBI) pentru deficienţe privind combaterea spălării banilor, a anunţat joi grupul...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Un ministru doar pentru campanie, nu pentru elevi

Am avut mulți miniștri ai Educației care au abramburit sau dat peste cap sistemul de învățământ românesc, însă acum arată tot mai mult ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă