21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Olteanu m-a asigurat ca are capacitatea de a sustine conditia de...

Antonescu: Olteanu m-a asigurat ca are capacitatea de a sustine conditia de la BNR

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Bogdan Olteanu a fost propus de liberali pentru BNR dupa ce Daniel Daianu a fost respins ca propunere de viceguvernator, precizand ca a discutat cu Olteanu despre aceasta optiune si a fost asigurat ca are capacitatea de "a sustine conditia" de la BNR, informeaza Mediafax.

Intrebat, miercuri seara, la Realitatea TV, despre nominalizarea lui Bogdan Olteanu pentru BNR, avand in vedere ca acesta este cunoscut ca activist de partid si a detinut diverse functii, Crin Antonescu a mentionat ca, din ceea ce stie, Daniel Daianu, propus initial de PNL pentru postul de viceguvernator, ar fi fost respins ca propunere de catre Comisiile de buget finante.

"Eu nu i-as spune activist in sensul peiorativ (…). Bogdan Olteanu este evident un om politic. Prima propunere pe care noi am facut-o pentru functia de viceguvernator a fost Daniel Daianu, conform lucrurilor pe care le declarasem eu in primavara, in momentul cand s-au alcatuit listele pentru europarlamentare, o propunere pe care comisiile de finante au respins-o. Nefiind membru al comisiilor, nu stiu din ce motive. Mie mi se parea o propunere cat se poate de acceptabila", a sustinut Antonescu.

Intrebat despre faptul ca lui Daniel Daianu liberalii i-ar fi retras sprijinul si l-au propus pe Bogdan Olteanu, Antonescu a subliniat ca a fost informat de catre Rusanu (liberalul care a condus negocierile privind BNR din partea PNL – n.r.) ca Daianu a fost respins ca propunere.

"Eu cunosc, nefiind membru al acelor comisii, din ce am discutat cu Dan Radu Rusanu si alti colegi, ca propunerea a fost respinsa si in momentul cand s-a reconfigurat algoritmul acesta si am avut doua locuri, alaturi de Napoleon Pop optiunea partidului a fost aceea de a-l propune Bogdan Olteanu", a mai spus Antonescu.

El a mentionat ca a avut doua discutii lungi cu Bogdan Olteanu privind aceasta optiune pentru BNR.

"Am avut doua discutii indelungi cu Bogdan Olteanu in legatura cu aceasta optiune a sa si capacitatea de a sustine conditia de la BNR", a spus el.

"Mi-a dat toate asigurarile ca e in masura sa o faca. Si vreau sa va spun ca, in ciuda faptului ca nu am fost de multe ori in aceeasi tabara, nici pe vremuri, nici mai recent, cu Bogdan Olteanu, e un om de a carui capacitate nu ma indoiesc. Si mai departe este problema sa", a spus Antonescu.

Referitor la declaratia lui Mugur Isarescu, care spunea marti ca doreste in CA oameni cu experienta in domeniul bancar international, Crin Antonescu a mentionat ca este o declaratie de principiu, la care fara indoiala subscrie.

Bogdan Olteanu a fost avizat, marti, de Comisiile parlamentare de buget-finante, pentru functia de viceguvernator al BNR.

Mugur Isarescu a fost votat in unanimitate, marti, de catre Comisiile parlamentare de buget-finante, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singura exceptie, o abtinere.

Noul CA al BNR ar urma sa-i aiba ca viceguvernatori pe Cristian Popa si Bogdan Olteanu si ca membri pe Nicolae Danila, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin si Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finante.

Lucian Croitoru, Daniel Daianu si Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă