25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Guvernul va cadea inaintea angajarii raspunderii, Boc face declaratii iresponsabile

Antonescu: Guvernul va cadea inaintea angajarii raspunderii, Boc face declaratii iresponsabile

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti, intr-o interventie la Realitatea Tv, ca actualul Guvern va cadea prin motiune de cenzura inainte de a veni in Parlament sa-si angajeze raspunderea pe Legea pensiilor si a comentat ca declaratiile premierului sunt "iresponsabile", potrivit Newsin.

"Declaratie iresponsabila, precum intreaga activitate a premierului, cel putin ca premier", a fost replica lui Antonescu privind afirmatia primului-ministru ca ar fi onorat ca un Guvern pe care il reprezinta sa cada din cauza Legii pensiilor.

"Cred ca acest Guvern va cadea din cauza unei motiuni de cenzura pe care astazi o finalizam si o depunem, iar faptul ca acelasi premier care a asumat raspunderea fara dezbatere, fara consultare publica, pe Codul civil, pe Codul penal, pe Legea educatiei, pe Legea unica de salarizare, pe Lgea restructurarii, doreste sa asume si Legea pensiilor, probabil ca distanta intre perceptia premierului si realitate este exact distanta dintre Palatul Victoria, unde se trag sfori in cerc inchis, si strada care este in greva generala", a comentat presedintele PNL.

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca anuntul premierului Emil Boc legat de asumarea raspunderii Guvernului pe o lege a sistemului unitar de pensii este "o incercare de inselare a populatiei", aratand ca Guvernul Boc va fi demis inainte de a veni in Parlament pentru asumare.

"Cred ca este mai mult decat o minciuna, este o incercare de inselare a populatiei pentru ca din punctul meu de vedere acest Guvern este in pragul demiterii si un Guvern aproape demis nu are drept de initiativa legislativa. Noi stim ca azi vom depune motiunea si probabil ca intr-o saptamana ea va trece. Daca Guvernul astazi se hotaraste sa vina in Parlament cu asumarea probabil toata procedura de asumare va dura mai mult de o saptamana, ceea ce inseamna ca la data la care se face asumarea efectiva Guvernul nu mai exista", a declarat Eugen Nicolaescu, referindu-se la anuntul facut marti de primul-ministru.

Premierul Emil Boc a declarat marti ca este dispus sa-si puna mandatul la bataie asumandu-si raspunderea pe legea sistemului unitar de pensii si ca ar fi "onorat" ca Executivul pe care il conduce sa cada datorita acestui act normativ.

"Eu sunt dispus sa imi pun mandatul la bataie: ori pleaca legea, ori cade Guvernul. Iar din punctul meu de vedere sa stiti ca personal as fi onorat ca un Guvern pe care il reprezint sa cada datorita acestei legi. Amenintarea ca va fi o motiune de cenzura nu ma sperie", a declarat premierul, la ministerul Muncii, unde participa la o discutie cu liderii confederatiilor sindicale, dupa ce anterior a fost la sedinta de Guvern.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă