21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAnimalele lui Michael Jackson, o mostenire cu probleme

Animalele lui Michael Jackson, o mostenire cu probleme

Familia lui Michael Jackson pregateste funeraliile "regelui pop" si doreste, se pare, sa organizeze mai multe ceremonii simultane in diferite puncte ale lumii.
Pana atunci, toata lumea se intreaba care va fi soarta animalelor vedetei: un cimpanzeu, patru girafe si doi tigri. Pe de alta parte, raportul primei autopsii a cantaretului a relevat o serie de detalii contradictorii, precum coaste fracturate si urme de intepaturi de ace de seringa.

Coastele lui Michael Jackson erau rupte din cauza eforturilor facute de medicii care au incercat cu disperare sa il resusciteze dupa ce starul american a facut stop cardiac, potrivit raportului  primei autopsii. Patru intepaturi au fost descoperite pe pieptul cantaretului, parand sa fie rezultatul incercarilor medicilor de a reporni inima starului american cu ajutorul injectiilor cu adrenalina. Totodata, medicii au descoperit urme de intepaturi de ace de seringa si pe soldurile, coapsele si umerii starului american. Potrivit acestui raport preliminar, Michael Jackson cantarea doar 50 de kilograme. Medicii legisti au declarat ca stomacul sau era gol, cu exceptia unei pastile, partial dizolvata, care a fost expediata imediat la un laborator pentru efectuarea testelor toxicologice. Potrivit aceluiasi raport, Michael Jackson incepea sa cheleasca, iar celebrul sau par negru si lung ascundea la baza mai multe zone de scalp cu par scurt. Medicii legisti americani au descoperit ca starul avea vanatai pe genunchi si in zona tibiei, dar si o taietura pe spate. Concluziile finale ale autopsiei vor fi date publicitatii peste sase saptamani.

Nu s-a stabilit data funeraliilor
Contrariata  de intrebarile cu privire la decesul cantaretului, familia lui Jackson pregateste funeraliile. Se spune ca familia doreste sa organizeze ceremonii simultane in mai multe puncte ale lumii, pentru a raspunde imensei popularitati a cantaretului. Joseph Jackson, tatal lui Michael, nu a dat nici un detaliu despre ceremonie, precizand ca nu s-a decis nimic pentru moment.
Intre timp apar tot mai multe dezvaluiri-soc despre viata vedetei. Debbie Rowe, fosta sotie a lui Michael, cu care starul pop are doi copii, Prince Michael si Paris, sustine ca acestia au fost conceputi prin inseminare artificiala, fiind folosita sperma donata de un doctor care si-a pastrat anonimatul.

Animalele megastarului, raspandite in toata lumea
Pe langa cei trei copii, Michael lasa in urma sa mai multe animale, printre care un cimpanzeu, patru girafe si doi tigri, care au trait la un moment dat in Neverland si a caror soarta este acum dezbatuta de asociatiile de protectie a animalelor. Aproape toate animalele au fost mutate in alte locuri in ultimii ani, pe masura ce problemele personale si financiare ale cantaretului s-au agravat. Cimpanzeul Bubbles, devenit candva cel mai celebru din lume pentru faptul ca impartea camera cu regele "Moonwalk", traieste din 2005 intr-un centru pentru maimute din Florida. Michael Jackson nu a trimis nici un fel de ajutor financiar pentru Bubbles si nici nu i-a facut vreo vizita, a adaugat Patti Ragan, directoarea centrului pentru animale. Aceasta estimeaza ca ingrijirea unei singure maimute costa aproximativ 16.000 dolari pe an, iar animalul traieste in medie 50 de ani.

 Pentru Lisa Wathne, militant al organizatiei PETA, cazul Jackson demonstreaza pericolul de a transforma animalele salbatice in animale domestice. "Din pacate, in cazul lui Michael Jackson, problemele financiare au condus aparent la raspandirea animalelor sale in intreaga lume", a precizat Wathne. Cei doi tigri ai lui Michael Jackson, Thriller si Sabu, au fost dusi intr-o rezervatie din California de care se ocupa actrita Tippi Hedren. O fundatie californiana, "Vocile salbatice", care detine o rezervatie in Arizona, a adoptat cele patru girafe si reptilele si animalele exotice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă