15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialANI: Şeful unei secţii din Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş, în conflict...

ANI: Şeful unei secţii din Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş, în conflict de interese

Managerul unei secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, care a fost şi consilier judeţean, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin faptul că a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu o clinică unde era asociat, arată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), potrivit Mediafax.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că sunt indicii că Imre Sandor Benedek, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Mureş, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Imre Sandor Benedek a fost informat în 10 decembrie 2010 despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale, iar în mai şi iunie despre faptul că au fost identificate elemente în sensul existenţei conflictului de interese.

Inspectorii de integritate au constatat că Benedek, în calitate de şef de secţie în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, a încheiat în 26 martie un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Cardio Med SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat.

În perioada 1996 – 2009, Imre Sandor Benedek a deţinut 5 mandate consecutive de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Mureş. Conform Hotărârii nr. 1/29.01.2009, Consiliului Judeţean Mureş a constatat încetarea de drept a mandatului de lui Benedek pentru legislatura 2008 – 2012.

El a fost delegat în 14 decembrie 1998, în funcţia de şef de secţie în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, iar din iulie 2010 exercită funcţia în baza unui contract de administrare.

Totodată, Benedek deţine din 1 octombrie 1999, calitatea de asociat, în cadrul SC Cardio Med SRL.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese, deoarece, dispoziţiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2008 privind reforma în domeniul sănătăţii: „Constituie conflict de interese deţinerea de către manager persoană fizică (…) de acţiuni sau interese la societăţi comerciale ori organizaţii nonguvernamentale care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul la care persoana în cauză exercită sau intenţionează să exercite funcţia de manager” şi se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice, arată ANI.

 

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă