12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialANI: Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi, incompatibil

ANI: Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi, incompatibil

Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Iaşi, Ioan Grigoriu, a fost găsit în incompatibilitate, informează Agenția Națională de Integritate (ANI). Astfel, în perioada în care a ocupat funcţia de director executiv adjunct al instituţiei, a avut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Centrala Electrică de Termoficare Iaşi.

Grigoriu a fost incompatibilitate deoarece, în perioada 19 aprilie 2003 (data intrării în vigoare a Legii 161/2003) – 21 septembrie 2011, a deţinut simultan funcţia de director executiv adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Centrala Electrică de Termoficare Iaşi SA.

Ioan Grigoriu a fost membru în Consiliul de Administraţie al SC Centrala Electrică de Termoficare Iaşi în perioada 26 iunie 2002 – 21 septembrie 2011, iar în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi a ocupat funcţia de director executiv adjunct din 25 mai 2009 până în august 2013, când a preluat funcţia de director general al instituţiei.

În perioada 2003-2010, Ioan Grigoriu a obţinut, de la societatea unde a fost membru în Consiliul de Administraţie, venituri în valoare de 73.538 de lei.

ANI susţine că Grigoriu a încălcat astfel dispoziţiile articolului 94, alineatul 2, litera c) din Legea 161/2003, potrivit cărora funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public.

Ioan Grigoriu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat sursa citată.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă