17.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialANI: Primarul ศ™i viceprimarul comunei Bran, รฎn incompatibilitate

ANI: Primarul ศ™i viceprimarul comunei Bran, รฎn incompatibilitate

Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate a constatat cฤƒ primarul Gheorghe Hermeneanu ศ™i viceprimarul Nicu Dorel Rareศ™ din comuna Bran, judeศ›ul Braศ™ov, se aflฤƒ în stare de incompatibilitate.

Gheorghe Hermeneanu se aflฤƒ în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcศ›ia de primar al comunei Bran a deศ›inut ศ™i calitatea de comerciant persoanฤƒ fizicฤƒ autorizatฤƒ, membru al întreprinderii famiale Maria Hermeneanu (începând cu data de 30 martie 2004).

Astfel, acesta nu a respectat dispoziศ›iile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cฤƒrora „Funcลฃia de primar […] este incompatibilฤƒ cu […] calitatea de comerciant persoanฤƒ fizicฤƒ”, ศ™i dispoziลฃiile art. 91, alin. (3) din  Legea  nr. 161/2003, potrivit cฤƒrora „alesul local poate renunลฃa la funcลฃia deลฃinutฤƒ înainte de a fi numit sau ales în funcลฃia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în funcลฃie”.

De asemenea, întrucât Gheorghe Hermeneanu a semnat ศ™i aprobat, în calitate de primar al comunei Bran, dispoziศ›ia prin care fiul sฤƒu a fost încadrat pe duratฤƒ determinatฤƒ, pe postul de consilier la Compartimentul Proiecte Comunitare din cadrul Primฤƒriei Comunei Bran, acesta a încฤƒlcat ศ™i regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativฤƒ în perioada 01 octombrie 2010 (data încadrฤƒrii pe postul de consilier) – 15 august 2011 (data încetฤƒrii raportului de serviciu).

Astfel, persoana evaluatฤƒ nu a respectat dispoziศ›iile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cฤƒrora „Primarii […] sunt obligaลฃi sฤƒ nu emitฤƒ un act administrativ sau sฤƒ nu încheie un act juridic ori sฤƒ nu emitฤƒ o dispoziลฃie, în exercitarea funcลฃiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soลฃul sฤƒu ori rudele sale de gradul I”.

Primarul a fost informat despre declanศ™area procedurii de evaluare, elementele identificate, precum ศ™i drepturile de care beneficiazฤƒ. Gheorghe Hermeneanu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apฤƒrare. Între timp, primarul a fost decฤƒzut din drepturile de a mai exercita o funcศ›ie publicฤƒ în urmฤƒtorii trei ani. 

Nicu Dorel Rareศ™ se aflฤƒ în stare de incompatibilitae întrucât, simultan cu funcศ›ia de viceprimar, a deศ›inut ศ™i funcศ›iile de administrator în cadrul a douฤƒ societฤƒศ›i comerciale (în perioadele 27 iunie 2012 – 12 noiembrie 2013, respectiv 27 iunie 2012 – 25 septembrie 2013), precum ศ™i calitatea de titular în cadrul întreprinderii individuale Rฤƒdฤƒcinฤƒ Ghe. Nicu Dorel Rareศ™ (27 iunie 2012 – 27 noiembrie 2013).

Astfel, acesta a încฤƒlcat dispoziศ›iile art. 87, alin. (1), lit. d) ศ™i g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cฤƒrora „Funcลฃia de […] viceprimar […] este incompatibilฤƒ cu: […] funcลฃia de […] administrator […] la societฤƒลฃile comerciale […] calitatea de comerciant persoanฤƒ fizicฤƒ”.

Atât primarul, cât ศ™i viceprimarul au fost decฤƒzuศ›i din drepturile de a exercita o funcศ›ie publicฤƒ în urmฤƒtorii trei ani. Cei doi au fost informaศ›i despre declanศ™area procedurii de evaluare, elementele identificate, precum ศ™i drepturile de care beneficiazฤƒ. Fiecare a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apฤƒrare.

Cele mai citite

Novak Djokovic a acces รฎn optimi la Shanghai

Novak Djokovic, numฤƒrul 4 mondial, s-a calificat fฤƒrฤƒ probleme รฎn optimile de finalฤƒ ale turneului ATP Masters 1.000 de la Shanghai dupฤƒ ce l-a...

Unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt decorate de preศ™edintele Romรขniei

Mai multe unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt din ศ›arฤƒ au fost decorate marศ›i, 8 octombrie, de cฤƒtre preศ™edintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Educaศ›iei. โ€žI-am decorat...

Nicolae Ciucฤƒ รฎi dฤƒ replica Elenei Lasconi: Nu dau curs unor demersuri politicianiste ศ™i neserioase

Nicolae Ciucฤƒ a anunศ›at รฎntr-un clip publicat pe Facebook cฤƒ รฎi invitฤƒ pe Elena Lasconi ศ™i pe reprezentanศ›ii USR, la sediul PNL, โ€žpentru a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ