18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSpecialANI: Ovidiu Silaghi nu a câștigat niciun proces contra noastră la ICCJ

ANI: Ovidiu Silaghi nu a câștigat niciun proces contra noastră la ICCJ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut public, marți, un comunicat prin care arată că fostul ministru Ovidiu Silaghi nu a câștigat vreun proces contra deciziilor ANI, ci i-a fost respinsă acțiunea prin care cerea suspendarea executării unui raport de evaluare potrivit căruia între veniturile și cheltuielile politicianului există o diferență de 206.798.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul ANI:

„Având în vedere informațiile false prezentate de postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora fostul Ministru al Transporturilor, Ovidiu Ioan SILAGHI, „ar fi câștigat procesul cu A.N.I.”, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări:

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție emisă astăzi în cazul lui Ovidiu Ioan SILAGHI, decizie invocată de postul de televiziune Antena 3, reprezintă o acțiune a reclamantului, formulată în paralel cu procedura prevăzută de Legea 176/2010, respectiv de Legea 115/1996, și prin care acesta solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare și obligarea Agenției la plata unor despăgubiri simbolice etc.

Prin decizia emisă astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința pronunțată de Curtea de Apel București, prin care s-a respins acțiunea formulată de Ovidiu Ioan SILAGHI ca inadmisibilă: „Conform art. 5, alin. 2 din Legea nr. 544/2004, nu pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ actele administrative pentru modificarea sau desființarea cărora se prevede, prin lege organică, o altă procedură judiciară”.

Precizăm faptul că decizia de astăzi a instanței nu are nicio legătură și nu influențează în niciun fel sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de către Agenția Națională de Integritate, în care s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 206.798 Lei, între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate de către Ovidiu Ioan SILAGHI, dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Oradea, având nr. 336/35/2013.”

Cele mai citite

Un nou cutremur a avut loc în județul Arad la doar 30 de minute de primul

Un nou cutremur, cu magnitudinea 3,2 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 21:04, în Crişana, judeţul Arad, la aproximativ o jumătate...

O nouă invenție a Ligiei Deca: Directorii cer o zi fără grevă. DOCUMENT

Informații provenite de la surse din unități de învățământ din țară indică directori de școli care le solicită profesorilor să ia o pauză de...

MobileFIX – service GSM autorizat și specializat pentru telefonul tău mobil

Atunci când telefonul mobil are probleme și se defectează, cei mai mulți dintre noi intră în panică. Foarte multe service-uri nu au capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă