4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialANI da integritatea Danielei Buruiana pe mana procurorilor

ANI da integritatea Danielei Buruiana pe mana procurorilor

Agentia nationala de integritate (ANI) a sesizat Parchetul General in legatura cu presupuse minciuni ale deputatei Daniela Buruiana Aprodu in declaratia de avere. Fosta membra PRM simte o conspiratie: Vadim Tudor si Basescu ii vor raul.
Agentii de integritate au constatat ca fosta membra a PRM a dobandit, impreuna cu familia, o avere mai mare decat veniturile realizate, asa cum au fost ele prezentate in declaratia de avere. ANI a verificat declaratiile de avere ale deputatei, din perioada 2004-2008, si a constatat ca datele sunt inexacte, incomplete si nu corespund adevarului. Inspectorii au observat ca in 2006, deputatei i-au disparut din declaratia de avere doua apartamente din Bucuresti si Galati, dar si o casa din Buzau, toate declarate in 2004 si 2005. De asemenea, autoturismul personal al Danielei Buruiana se schimba de la un an la altul fara nici o justificare financiara, iar tablouri de 200.000 de euro, o pianina de 50.000 de euro si bijuterii de 3.000 de euro dispar si ele fara urma, in declaratia de avere din 2007, fata de cele din 2005 si 2006.

Nici evidenta creditelor si a imprumuturilor deputatei nu este in ordine, sustine ANI. Buruiana declara in 2005 si 2006 ca a acordat un imprumut personal de 700.000 de euro, dar acesta dispare in anii urmatori. Creditele acordate de banci se schimba si ele de la an la an. Fosta membra PRM a izbucnit fara intarziere, acuzand ANI de "imbecilitate" si ca raspunde comenzilor politice ale lui Corneliu Vadim Tudor. "Este vorba de o rafuiala politica, pentru ca reprezentantul PRM din ANI este subordonat lui Corneliu Vadim Tudor", a declarat Buruiana pentru Mediafax. Liderul PRM nu este singurul care o vaneaza, crede Buruiana. Presedintele Traian Basescu ii vrea si el raul, dupa cum a declarat deputata la Realitatea TV: "Trebuie sa fiu in atentia opiniei publice ca fiind o persoana incomoda pentru Traian Basescu.

 

Nu mi-e frica. Sa vad daca reusesc sa tina pasul cu mine". Deputata se considera unul dintre cei mai modesti parlamentari si acuza ANI ca este o institutie parazitara: "ANI paralizeaza bugetul de stat de cand s-a infiintat. Este si motivul pentru care nu avem bani pentru pensionari, pentru profesori", a mai spus Buruiana la Realitatea TV, uitand ca aceste categorii socioprofesionale tocmai au primit cresteri-record de salarii.
Tot ieri, ANI a anuntat ca a amendat 121 de angajati ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru ca nu si-au actualizat declaratiile de avere. Amenzile impartite de ANI la AVAS au fost de 500 de lei fiecare, maximul permis de lege.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă