25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialANI a sesizat Parchetul în cazul lui Marian Vanghelie, pentru fals în...

ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Marian Vanghelie, pentru fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru cercetări în cazul liderului PSD Marian Vanghelie, suspectat de fals în declaraţii, potrivit unui comunicat remis NewsIn, luni, de ANI.

Marian Vanghelie a declarat acţiuni de 3,4 milioane lei la o firmă, dar şi la societatea care administrează magazinul „Bucureşti”, deşi la Registrul Comerţului nu figurează cu vreo calitate la societăţi comerciale, şi nu a declarat acţiunile deţinute la SIF-uri, potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru cercetări în cazul liderului PSD Marian Vanghelie, suspectat de fals în declaraţii, potrivit unui comunicat remis luni.

În urma verificărilor a rezultat că primarul sectorului 5 a menţionat în declaraţia de interese din iulie 2004 că este acţionar la o societate comercială „nume indescifrabil” (număr de părţi sociale sau de acţiuni – 65%, în valoare de 3,4 milioane de lei) şi la SC Bucureşti SA (firma care administrează magazinul „Bucureşti” n.r.), deşi conform datelor de la Registrul Comerţului primarul nu figurează ca având calitatea de asociat, acţionar sau administrator în cadrul vreunei societăţi comerciale.

Vanghelie nu a menţionat în declaraţiile de avere si de interese acţiunile pe care le deţine la SIF Oltenia, SIF Muntenia, SIF Transilvania, SIF Moldova, SIF Banat-Crişana, SIF Metropolitan Leasing SA.

În plus, Vanghelie a menţionat în declaraţiiile de avere din iunie 2004, martie 2005, decembrie 2005, decembrie 2006, decembrie 2007 şi iunie 2008 că a cumpărat, în anul 2001, un apartament de 110 mp în Bucureşti, a cărui valoare de impozitare este de 60.000 de dolari, deşi declaraţiile referitoare la apartament nu sunt confirmate de documentele transmise de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei Sectorului 2.

Comunicatul ANI precizează că Marian Vanghelie a fost înştiinţat de mai multe ori cu privire la declanşarea verificărilor, prin mandat poştal, începând cu luna mai a anului trecut, iar primarul a confirmat abia în noiembrie primirea corespondenţei. „Până în prezent, Vanghelie nu a răspuns solicitărilor şi nu a transmis Agenţiei Naţionale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei”, precizează ANI.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă