11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialAngelina Jolie, la prima apariţie publică după operaţia de extirpare a ovarelor....

Angelina Jolie, la prima apariţie publică după operaţia de extirpare a ovarelor. Discursul emoţionant susţinut pentru copii

Angelina Jolie, purtătoare a genei BRCA1, care predispune la cancer şi care a determinat-o să suporte o dublă mastectomie în 2013, spune că decizia de a suporta o nouă operaţie este una personală, care nu trebuie să fie luată de toate femeile aflate în situaţia ei. “Cel mai important lucru este să aflaţi care sunt opţiunile pe care le aveţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru persoana voastră”, a adăugat actriţa, potrivit Mediafax. 

Angelina Jolie a anunţat în mod public în mai 2013, într-un editorial apărut în The New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Actriţa americană a spus că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu cancerul mamar.

Angelina Jolie a apelat între timp la o procedură de reconstrucţie mamară.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.

Debbie Martin – sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie – a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 – pe care o are şi Angelina Jolie – sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.

Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

Angelina Jolie a avut prima apariţie publică de la operaţia de extirpare a ovarelor din cauza riscului crescut de cancer la care era expusă. Actriţa a avut un discurs emoţionant şi încurajator pentru copiii din întreaga lume.

Angelina Jolie a participat la gala Kid’s Choice Awards, alături de doi dintre copiii săi, Shiloh şi Zahara, informează dailymail.co.uk.

Actriţa a câştigat premiul pentru cel mai bun rol negativ pentru interpretarea sa din ”Maleficent”. După ce a fost îmbrăţişată de Shiloh şi Zahara, vedeta a urcat pe scenă şi a ţinut un discurs încurajator pentru copii.

”Când eram copil mi se spunea că eram diferită. Mă simţeam incomod, încordată, niciodată nu mă pricepeam să stau locului sau să mă integrez. Apoi, într-o zi am realizat ceva ce sper să realizaţi cu toţii: a fi diferit este bine. Poate că nu vă integraţi. Fiţi voi înşivă. Iar atunci când cineva vă spune că sunteţi diferiţi, doar zâmbiţi şi ţineţi capul sus, fiţi mândri”, le-a spus actriţa copiilor din audienţă.

Vedeta şi-a încheiat discursul cu o glumă pentru copii: ”Ca personajul vostru răufăcător, vă spun că puţină neastâmpărare nu strică. Vă face bine”.

Angelina Jolie a suportat recent o intervenţie chirurgicală de extirpare a ovarelor, după ce medicii au detectat în organismul ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer.

Potrivit declaraţiilor vedetei hollywoodiene, publicate într-un editorial apărut marţi în The New York Times, medicul i-a spus actriţei că testul în cauză a dezvăluit prezenţa în organismul ei a unor markeri biologici care ar putea fi interpretaţi ca semnale ale unui cancer aflat într-un stadiu incipient.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă