19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAngajaţii Penitenciarului Jilava, sancţionaţi în cazul lui Gigi Becali şi utilizarea telefonului...

Angajaţii Penitenciarului Jilava, sancţionaţi în cazul lui Gigi Becali şi utilizarea telefonului mobil

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, miercuri, că mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului din Jilava au fost sancţionaţi, după ce patronul din Ghencea a fost filmat în interiorul puşcăriei, iar imaginile au fost difuzate în presă.  

Cazanciuc nu a vrut să facă precizări despre sancţiunile date, însă a spus că nu conducerea a fost sancţionată, ci angajaţii penitenciarului, transmite b1.ro.

De altfel, împrumutarea de mobile şi cartele telefonice este un lucru obişnuit în Penitenciarul Jilava, la iveală în instant, când Gigi Becali şi un fost deţinut au explicat cum şi-au împrumutat cartelele cu acordul verbal al  directorului adjunct al penitenciarului Jilava, Cristian Velicea.

De altfel, finanţatorul echipei Steaua este convins că abaterea care i-a adus suspendarea dreptului la muncă a fost o înscenare, pentru că schimburile de cartele telefonice între deţinuţi este o practică obişuită. Însenarea este menită să redirecţioneze atenţia de la anchetele interne declanşate în puşcărie după ce a fost filmat de alţi deţinuti cu telefoane mobile, a mai spus Becali.

„Eu recunosc că am vorbit, eu recunosc. Deci, mi-am facut patru sau cinci prieteni, mâncam împreună, din pachetele noastre. Ne înţelegeam să mâncam dintr-un pachet, pentru ca  săptâmana cealaltă să vină de la celălat să nu se strice. Fă-mi un incident că am mâncat din salamul lui”, a declarat omul de afaceri în sala de judecată.

Becali s-a jurat cu mâna pe Biblie că atunci când a folosit cartela colegului de secţie a avut acordul directorului adjunct al penitenciarului Jilava, Cristian Velicea. Martor a fost chiar deţinutul care l-a ajutat cu propria cartelă pe Becali. Eliberat între timp, bărbatul s-a prezentat la instanţă  pentru a da o declaraţie.

„Este o obisnuinţă ca detinuţii să se ajute între ei cu cartelele. Cred că 25 % din cei de acolo vorbesc. Este primul deţinut sancţionat pentru aşa ceva. L-a întrebat pe director: Uitaţi eu folosesc, i-a aratat cartela unui coleg, pentru ca nu imi ajunge timpul. Directorul a spus: Nicio problema. Se foloseste, este o practica”, a declarat deţinutul Ion Menciu.

După  mutarea din penitenciarul Rahova în Jilava, Gigi Becali a fost filmat de mai multe ori cu telefonele mobile introduse ilegal în puşcărie, iar imaginile au ajuns în presă. Corpul de Control al Ministerului justiţiei s-a sesizat însă rezultatele anchetei nu au fost făcute publice nici până astăzi. Becali speră îşi recâştige drepturile printr-o decizie a intanţei. Judecătoria din sectorul 4 va lua o hotărâre pe 17 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă