12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialAngajatii din primarii o vor duce secretare greu

Angajatii din primarii o vor duce secretare greu

Secretarii din primariile aradene isi pot lua adio, in acest an, de la traiul bun la locul de munca. Cel putin asa a anuntat, de curand, prefectul judetului, doctorul Cristian Stragea, care a spus ca are leac si pentru boala lor. Oricare ar fi ea, incepand de la lene, indiferenta si terminand cu carente in pregatirea profesionala.
Astfel, asa dupa cum a precizat prefectul, anul 2006 poate fi declarat unul al duelurilor dintre conducerea judetului si secretarii primariilor, care ar putea lasa mai multe urme si chiar victime. Supararea reprezentantului Guvernului in teritoriul are la baza situatia de anul trecut, cand, in urma numeroaselor controale efectuate in unitatile administrativ-teritoriale din tot judetul, s-a constatat ca lucrurile nu merg tocmai bine.
Una dintre cauze este birocratia cu care trebuie sa dea piept localnicii judetului, fie ca locuiesc intr-un catun uitat de lume, fie ca sunt oraseni. De asemenea, controalele Prefecturii au mai scos la iveala si faptul ca exista probleme legate de transferul de fonduri si de plata salariilor catre serviciile subordonate, ceea ce ii arunca intr-o lumina deloc favorabila pe secretarii primariilor.
Nu au lipsit din procesele-verbale intocmite dupa controale, nici neregulile precum neintocmirea corespunzatoare a dosarelor functionarilor, a minutelor sedintelor de Consiliu Local, dar si a registrelor petitiilor sau reclamatiilor.
In pofida lacunelor constatate, doar doi secretari de primarie au fost sanctionati anul trecut, acestia fiind nevoiti sa-si caute de lucru in alte domenii. Insa, prefectul Cristian Stragea a declarat ca nu a vrut sa-i ia dur pe secretari din prima zi, ci sa inceapa prin a se cunoaste si chiar prin a le da posibilitatea celor care nu stiu ce au de facut sa invete.
Aceasta perioada a trecut, iar prefectul a declarat ca “anul de miere pentru secretari a luat sfarsit”. Semn ca de acum avertizarile si sanctiunile vor curge, pentru ca in 2006 se va trece la evaluarea profesionala a secretarilor si la acordarea de calificative. Si tare ne temem ca ne vom confrunta cu mai multe epidemii de diverse boli in randul secretarilor de primarii.
Ca asa-i moda pe la romani, cand te prinde cu nestiinta, te imbolnavesti subit si scapi.

Cele mai citite

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă