21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAngajaţii de la Fukushima,"dispuşi să moară pentru salvarea naţiunii"

Angajaţii de la Fukushima,”dispuşi să moară pentru salvarea naţiunii”

Muncitorii care lucrează la centrala de la Fukushima se aşteaptă să moară în câteva săptămâni din cauza radiaţiilor, iar rudele lor s-au resemnat, informează Fox News.

Muncitorii din echipa „Fukushima 50”, care încearcă să răcească reactoarele centralei nucleare, sunt expuşi în mod repetat la niveluri radioactive foarte mari.

„Fiul meu şi colegii lui au discutat şi sunt dispuşi să moară, dacă acest lucru este necesar pentru salvarea naţiunii”, a declarat mama unui muncitor.

O expunere la 100 milisievert pe o perioadă de un an este considerată ca fiind pragul de la care creşte riscul de a face cancer ulterior.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul şi proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a declarat că muncitorii care lucrează la reactoarele nucleare sunt monitorizaţi în permanenţă de echipe medicale şi că nu au fost detectate semne de boală provocată de radiaţii la aceştia.

Celulele stem, o posibilă salvare pentru muncitorii de la Fukushima

Japonia doreşte să recolteze celule stem de la lucrătorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expuşi la nivele ridicate de radiaţii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii ştiinţifice recente au demonstrat că celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiaţii ridicate.

Cryo-Save, cea mai mare bancă de celule stem din Europa, s-a oferit să stocheze celule stem pentru angajaţii de la centrala nucleară de la Fukushima, care sunt expuşi unor radiaţii masive.

„Am înţeles că Japonia este îngrijorată că nu este echipată îndeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu. Cryo-Save, cea mai mare bancă de celule stem, are capacitatea şi experienţa necesară pentru a acţiona imediat,” a spus Marc Waeterschoot, responsabil de toate activităţile de stocare ale Cryo-Save.

În prezent, tabletele cu iod sunt măsura de ultimă instanţă pentru protejarea persoanelor care intră în contact cu mediul radioactiv. Aceste tablete au cu adevărat efect împotriva iradierii cu iod radioactiv, dar acesta este doar unul din multele materiale radioactive eliberate în timpul unui dezastru nuclear. Până acum, nimeni nu a găsit un tratament eficient pentru efectele iradierii.

Acest lucru însă se poate schimba repede. Companiile specializate în biotehnologie dezvoltă noi terapii, lăsând celulele stem adulte autologe (proprii) să se maturizeze în celule sanguine, inclusiv leucocite – prima linie de apărare împotriva infecţiei. Radiaţia nucleară eliberată în timpul unui dezastru nuclear distruge toate celulele sanguine, acest proces anihilând sistemul imunitar. Victimele devin excesiv de vulnerabile la infecţii, adesea decedând.

Expertul în celule stem Profesorul Schroyens, de la Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Antwerp (UZA), a confirmat importantă depozitării celulelor stem ale persoanelor care vor fi expuse la radioactivitate ridicată, explicând că: „Expunerea puternică la radiaţii distruge măduva osoasă care este responsabilă de producerea de celule sanguine. Acest lucru dezarmează aproape complet sistemul imunitar al victimelor. Depozitarea şi administrarea de celule stem le poate salvă vieţile„, a spus Schroyens.

„Dezastrul de la Fukushima arată riscurile la care lucrătorii de la centrala nucleară sunt expuşi. În cazul unui dezastru nuclear, ei sunt singurii care pot oferi un ajutor calificat. Nu ar fi un lux recoltarea de celule stem de la aceste persoane şi de a le depozita preventiv. Pentru guvernele europene acest lucru poate fi de asemenea o ocazie de a discută cu persoanele responsabile luarea unei măsuri preventive şi care ar putea salvă vieţile angajaţilor a 143 de centrale nucleare din Europa. Cryo-Save este poziţionată foarte bine, datorită prezenţei sale în Europa şi Asia, astfel încât poate ajuta guvernele în legătură cu această situaţie”, a declarat Arnoud van Tulder, expert Cryo-Save.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă