7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAngajaลฃii de la Fukushima,"dispuลŸi sฤƒ moarฤƒ pentru salvarea naลฃiunii"

Angajaลฃii de la Fukushima,”dispuลŸi sฤƒ moarฤƒ pentru salvarea naลฃiunii”

Muncitorii care lucreazฤƒ la centrala de la Fukushima se aลŸteaptฤƒ sฤƒ moarฤƒ în câteva sฤƒptฤƒmâni din cauza radiaลฃiilor, iar rudele lor s-au resemnat, informeazฤƒ Fox News.

Muncitorii din echipa „Fukushima 50”, care încearcฤƒ sฤƒ rฤƒceascฤƒ reactoarele centralei nucleare, sunt expuลŸi în mod repetat la niveluri radioactive foarte mari.

„Fiul meu ลŸi colegii lui au discutat ลŸi sunt dispuลŸi sฤƒ moarฤƒ, dacฤƒ acest lucru este necesar pentru salvarea naลฃiunii”, a declarat mama unui muncitor.

O expunere la 100 milisievert pe o perioadฤƒ de un an este consideratฤƒ ca fiind pragul de la care creลŸte riscul de a face cancer ulterior.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul ลŸi proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a declarat cฤƒ muncitorii care lucreazฤƒ la reactoarele nucleare sunt monitorizaลฃi în permanenลฃฤƒ de echipe medicale ลŸi cฤƒ nu au fost detectate semne de boalฤƒ provocatฤƒ de radiaลฃii la aceลŸtia.

Celulele stem, o posibilฤƒ salvare pentru muncitorii de la Fukushima

Japonia doreลŸte sฤƒ recolteze celule stem de la lucrฤƒtorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expuลŸi la nivele ridicate de radiaลฃii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii ลŸtiinลฃifice recente au demonstrat cฤƒ celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiaลฃii ridicate.

Cryo-Save, cea mai mare bancฤƒ de celule stem din Europa, s-a oferit sฤƒ stocheze celule stem pentru angajaลฃii de la centrala nuclearฤƒ de la Fukushima, care sunt expuลŸi unor radiaลฃii masive.

„Am înลฃeles cฤƒ Japonia este îngrijoratฤƒ cฤƒ nu este echipatฤƒ îndeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu. Cryo-Save, cea mai mare bancฤƒ de celule stem, are capacitatea ลŸi experienลฃa necesarฤƒ pentru a acลฃiona imediat,” a spus Marc Waeterschoot, responsabil de toate activitฤƒลฃile de stocare ale Cryo-Save.

În prezent, tabletele cu iod sunt mฤƒsura de ultimฤƒ instanลฃฤƒ pentru protejarea persoanelor care intrฤƒ în contact cu mediul radioactiv. Aceste tablete au cu adevฤƒrat efect împotriva iradierii cu iod radioactiv, dar acesta este doar unul din multele materiale radioactive eliberate în timpul unui dezastru nuclear. Pânฤƒ acum, nimeni nu a gฤƒsit un tratament eficient pentru efectele iradierii.

Acest lucru însฤƒ se poate schimba repede. Companiile specializate în biotehnologie dezvoltฤƒ noi terapii, lฤƒsând celulele stem adulte autologe (proprii) sฤƒ se maturizeze în celule sanguine, inclusiv leucocite – prima linie de apฤƒrare împotriva infecลฃiei. Radiaลฃia nuclearฤƒ eliberatฤƒ în timpul unui dezastru nuclear distruge toate celulele sanguine, acest proces anihilând sistemul imunitar. Victimele devin excesiv de vulnerabile la infecลฃii, adesea decedând.

Expertul în celule stem Profesorul Schroyens, de la Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Antwerp (UZA), a confirmat importantฤƒ depozitฤƒrii celulelor stem ale persoanelor care vor fi expuse la radioactivitate ridicatฤƒ, explicând cฤƒ: „Expunerea puternicฤƒ la radiaลฃii distruge mฤƒduva osoasฤƒ care este responsabilฤƒ de producerea de celule sanguine. Acest lucru dezarmeazฤƒ aproape complet sistemul imunitar al victimelor. Depozitarea ลŸi administrarea de celule stem le poate salvฤƒ vieลฃile„, a spus Schroyens.

„Dezastrul de la Fukushima aratฤƒ riscurile la care lucrฤƒtorii de la centrala nuclearฤƒ sunt expuลŸi. În cazul unui dezastru nuclear, ei sunt singurii care pot oferi un ajutor calificat. Nu ar fi un lux recoltarea de celule stem de la aceste persoane ลŸi de a le depozita preventiv. Pentru guvernele europene acest lucru poate fi de asemenea o ocazie de a discutฤƒ cu persoanele responsabile luarea unei mฤƒsuri preventive ลŸi care ar putea salvฤƒ vieลฃile angajaลฃilor a 143 de centrale nucleare din Europa. Cryo-Save este poziลฃionatฤƒ foarte bine, datoritฤƒ prezenลฃei sale în Europa ลŸi Asia, astfel încât poate ajuta guvernele în legฤƒturฤƒ cu aceastฤƒ situaลฃie”, a declarat Arnoud van Tulder, expert Cryo-Save.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ