14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAngajatii de la combinatul din Targoviste, nemultumiti de salariile mici

Angajatii de la combinatul din Targoviste, nemultumiti de salariile mici

Cateva zeci de metalurgisti de la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste au protestat ieri, timp de doua ore, in fata Ambasadei Federatiei Ruse de la Bucuresti. Combinatul, privatizat in urma cu patru ani, face parte din Grupul „Mechel Trading”, cu sediul la Moscova.
Angajatii sunt nemultumiti de faptul ca salariile in intreprindere au ramas la nivelul lunii august 2004, fiind in momentul de fata sub media pe ramura metalurgie.
„Toate incercarile de a negocia salariile au fost sortite esecului, iar unele clauze din contractul colectiv de munca nu sunt respectate. Partea patronala nu concepe alternative la propria politica sociala si salariala. Salariile nu au mai fost marite cu toate ca, in conformitate cu rapoartele sedintelor adunarilor generale ale actionarilor, productivitatea a crescut”, a declarat Nicolae Coman, presedintele sindicatului din COS Targoviste (afiliat la CNS „Cartel ALFA”).
Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste are 4700 de angajati, iar salariul mediu brut pe unitate este de 10,5 milioane de lei. In prezent, intre sindicat si administratie se afla in litigiu peste 20 de articole din contractul colectiv de munca si, implicit, tot atatea dosare pe rol in instantele de judecata.
Sindicalistii de la acest combinat au mai organizat, la inceputul lunii, un miting la sediul societatii, la care au participat circa 2500 de angajati, urmand ca in luna august a.c. sa aiba loc, in fata intreprinderii, o alta manifestatie de protest.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Dizidentul rus, Hodorkovski, avertizează românii cu privire la dubla comandă a lui Mircea Geoană

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski atrage atenția asupra conexiunilor unui fost șef de campanie al lui Geoană cu Kremlinul și îndeamnă românii să ia...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă