4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAnexele secrete ale contractului firmei Sterling cu guvernul Tariceanu, pe internet (VIDEO)

Anexele secrete ale contractului firmei Sterling cu guvernul Tariceanu, pe internet (VIDEO)

Anexele contractului firmei Sterling cu statul roman au fost publicate vineri pe internet, pe site-ul ANRM.

 

Joi, premierul Emil Boc a anuntat ca actul aditional a fost desecretizat.

Este vorba de 42 de pagini prin care contractul de explorare si impartire a productiei incheiat de stat cu firma Sterling Resources devine acord de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare. Este o modificare care trebuia facuta conform legii petrolului din 2004.

Potrivit continutului, firma Sterling primeste dreptul de exploatare imediat dupa pronuntarea verdictului de la Haga. Pana la acest verdict, firma canadiana avea dreptul sa faca doar operatiuni de explorare. Actul preciza foarte clar ca statul nu platea despagubiri in cazul in care verdictul Curtii de la Haga nu era favorabil Romaniei. Tot in document se mentioneaza ca firma Sterling primeste prin concesiune perimetrele Midia si Pelican timp de 30 de ani cu posibilitate de prelungire.

Potrivit premierului Emil Boc, contractul este foarte bine facut si nu poate fi usor reziliat.  

 

Contractul incheiat cu Sterling a fost suspendat in perioada 2003-2008, iar prin transformarea contractului de exploatare si impartire a productiei in acord petrolier si de concesiune compania nu mai imparte profitul cu statul roman, ci plateste o redeventa situata intre 3,5 si 13,5%.

Midia Resources, firma despre care oficialii Agentiei pentru Resurse Minerale au declarat ca va deveni al treilea mare jucator de pe piata interna de gaze, a fost infiintata in 2007 cu un capital social minim de 200 de lei.

Din datele Registrului Comertului, compania nu a avut niciodata angajati, administratori sau vreo cifra de afaceri. Midia Resources este detinuta de canadienii de la Sterling Resources. 

 

Cititi aici integral anexele contractului secret incheiat de guvernul Tariceanu cu firma Sterling>>>

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă