15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAndronescu avertizează elevii să nu încerce să obţină un rezultat bun la...

Andronescu avertizează elevii să nu încerce să obţină un rezultat bun la Bac “pe cale lăturalnică”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a avertizat pe elevii care susţin probele de Bacalaureat să nu încerce să obţină un rezultat bun “pe cale lăturalnică”, atenţionându-i că nu vor reuşi să fraudeze examenul, potrivit Mediafax.

“Nu ne jucăm cu evaluarea”, a spus Andronescu, într-o declaraţie susţinută la sediul Guvernului.

Tentativele de fraudă la proba de luni a bacalaureatului (proba scrisă la limba şi literatura română) au dus la eliminarea din examen a 120 de elevi prinşi utilizând telefoane mobile sau alte materiale ajutătoare nepermise, anunţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Cei mai multe cazuri de elevi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (18) şi în judeţele Dolj (13) şi Caraş-Severin (9).

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, cei eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

La proba scrisă de limba şi literatura română s-au prezentat 158.155 candidaţi din totalul de peste 172.000 de potenţiali participanţi.

Marţi, 3 iulie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de limbă maternă.

Miercuri, 4 iulie, este programată proba obligatorie a profilului, iar ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă